Bacșișul pe care îl lăsăm la restaurant va ajunge integral la angajați. Proiectul de lege pentru fiscalizarea bacșișului se află pe masa Camerei Deputaților, forul decizional.
Potrivit proiectului de lege, bacșișul va fi evidențiat, începând cu 1 ianuarie 2023, atât pe o notă pe plată, cât și pe bonul fiscal.
Această sursă de bani suplimentară a angajaților va fi considerată venit cu reținere la sursă, fără să fie cuprinse în baza de calcul a contribuției de asigurări sociale și fără a intra în sfera de aplicare a TVA, conform proiectului de lege căruia comisia de buget a deputaților i-a întocmit raport de adoptare, potrivit stirileprotv.ro.
Conform formei amendate de deputați, prin bacșiș se înțelege „orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 – “Restaurante”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.