21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPreședintele Poloniei sugerează că NATO poate interveni în Ucraina

Președintele Poloniei sugerează că NATO poate interveni în Ucraina

Președintele Poloniei sugerează că NATO poate interveni în Ucraina, în anumite condiții.

O asemenea acțiune ar fi posibilă deși Ucraina nu e membru NATO ci doar țară parteneră.

Șeful statului polonez, Andrzej Duda, a admis această posibilitate, într-un interviu acordat presei britanice. Președintele Poloniei a fost întrebat de jurnalist ce ar trebui să facă NATO, dacă regimul Putin folosește arme chimice în Ucraina.

„Dacă el foloseşte arme de distrugere în masă, atunci acest lucru ar fi o schimbare de paradigmă”, a răspuns președintele Poloniei.

Discuția pe acest subiect intervine în contextul controversei despre o posibilă existență de arme chimice sau biologice în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că deține laboratoare pentru asemenea arme. Oficialii din Ucraina au respins această acuzație. Ar putea fi vorba, eventual, de facilități militare care au funcționat în vremea URSS.

În paralel, Occidentul a recomandat Ucrainei să-și distrugă respectivele laboratoare, dacă există. În caz contrar, ele ar putea să cadă în mâinile rușilor.

NATO poate interveni în Ucraina pentru a răspunde unui atac cu arme chimice

Există temerea ca Rusia să organizeze o acțiune „sub steag fals”, adică să comită o acțiune cu arme chimice, simulând că ea a fost comisă de Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă