30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Dosarul Gala Bute: Comisia Juridică a avizat cererile DNA în cazul...

UPDATE: Dosarul Gala Bute: Comisia Juridică a avizat cererile DNA în cazul Elenei Udrea

Comisia Juridică a avizat pozitiv, miercuri, cererile DNA de urmărire penală și arestare preventivă, a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

UPDATE 14:52: Cererea DNA de arestare preventivă a fost avizată pozitiv în Comisia Juridică cu 16 voturi ”pentru”, trei abțineri, patru voturi ”împotrivă” și 2 voturi anulate.

UPDATE 14:32: Prima cerere DNA de urmărire penală, în dosarul Gala Bute, a fost  avizată pozitiv de deputații juriști cu 23 voturi ”pentru” și un vot ”împotrivă”.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a declarat, miercuri, că a explicat deputaților juriști că nu este cazul, după experimentul de săptămâna trecută, ca deputata să fie, din nou, arestată preventiv, în dosarul Gala Bute. El a precizat că cele șase zile de arest ale deputatei, în dosarul Microsoft, au fost ”inutile.”

Scriblea a mai precizat că ”nu este cazul să facem experimente pe pielea unui cetățean român, pe cazul Elenei Udrea”.

UPDATE 13:55Anunțul lui Udrea legat de venirea în Parlament pentru cererea de arestare în dosarul Gala Bute

UPDATE 13:30: Avocatul Elenei Udrea a declarat, miercuri, că va încerca să obțină o amânare, întrucât clienta lui încă nu a ajuns la Parlament.

UPDATE 12:49: Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să amâne, până la ora 14.00, şedinta în care se dezbate cererea DNA de arestare preventivă pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute” privind-o pe Elena Udrea, la solicitarea reprezentantului acesteia.

Precizarea a fost făcută de avocatul Marius Striblea, prezent la Parlament, acesta menţionând că Elena Udrea se află în prezent la DNA, unde dă declaraţii în legătură cu denunţul pe care l-a făcut.

"Sperăm ca până la ora 14.00 şi doamna Udrea să ajungă în Parlament", a adăugat el.

Striblea a precizat că, dacă Elena Udrea nu ajunge la Comisia juridică până la ora menţionată, va fi reprezentată de avocat.

UPDATE 11:19: Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a ajuns, în jurul orei 11:16, la Parlament, unde se vor discuta cererile DNA, pe numele Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

Striblea a declarat că există posibilitatea cererii de amânare a ședinței Comisiei Juridice din Camera Deputaților  în care se discută o nouă solicitare DNA de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, având în vedere că fostul ministru se află încă la audierile care vizează denunțul acesteia împotriva generalului SRI Florian Coldea.

El a transmis, de asemenea, că Udrea va cere procurorilor anticorupție aprobarea pentru a putea ajunge la Parlament. Scriblea a mai spus că deputata nu are voie să ia legătura cu cei din dosar.

Avocatul Elenei Udrea a transmis că acuzațiile aduse clientei lui sunt ”simple supoziții”, care nu se bazează pe probe.

”Acuzațiile nu se bazează pe probe, sunt chestiuni de imagine”, a adăugat Scriblea.

Avocatul deputatei a precizat că aceasta poate să primească vizite.

––

Comisia juridică a Camerei Deputaților discuta, miercuri, de la ora 11:30, cererile Direcției Naționale Anticorupție (DNA),  referitoare la deputata Elena Udrea, în dosarul Gala Bute.

Citeşte şi: Dosarul Gala Bute: O nouă cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, pentru luare de mită. Reacția fostului ministru și dilema deputaților

Udrea a fost invitată să participe la ședință și să își spună punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc, dar nu se știe dacă aceasta va fi prezentă, a transmis președintele Comisiei, Bogdan Ciucă.

Citește și: Ce a declarat Elena Udrea la ieşirea din arest

Cererile procurorului șef al DNA privind încuviințarea urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute au fost trimise, luni, de Biroul permanent al Camerei Deputaților către Comisia Juridică care trebuie să întocmească un raport.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT); ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni. 

Cererea este formulată în cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 — 2012.

 Elena Udrea, arestată preventiv, în dosarul Microsoft, a fost eliberată, marți seara,și va fi plasată în arest la domiciliu a decis, definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie.

Citește și: VIDEO. ÎCCJ a decis eliberarea Elenei Udrea din arestul Poliţiei

Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Atenție șoferi: Obligația de a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă odată cu scăderea temperaturilor și apariția zăpezii

Odată cu răcirea vremii și apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, șoferii sunt avertizați că trebuie să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă