-0.7 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSpecial9 soluţii inedite de depozitare

9 soluţii inedite de depozitare

Indiferent că vă plac mai mult sau mai puţin, că le folosiți mai rar sau mai des, lucrurile se tot adună în timp şi constataţi că nu mai aveți unde să le depozitați. Ce e de făcut?

În continuare, vă prezentăm câteva idei şi soluţii de depozitare pe care le puteţi pune în practică acasă.

Lipsa spaţiilor de depozitare reprezintă o problemă frecvent întâlnită în interioarele mici. Însă, atunci când familia e numeroasă, chiar şi într-o casă mare apar dificultăţi de acest tip. Ideal ar fi să existe posibilitatea de a crea suficiente spaţii de depozitare încă din faza de construcţie a locuinţei, aşa cum sunt nişele, foarte recomandate pentru încastrarea corpurilor de mobilier. În încăperile foarte mici, în mansarde, balcoane etc., cea mai bună soluţie este valorificarea spaţiului pe verticală (prin montarea unor corpuri de mobilier suspendate până aproape de tavan).

Uneori, chiar şi un spaţiu foarte îngust poate fi util pentru a depozita în el diverse lucruri. De exemplu, se poate crea în el un corp de mobilier foarte practic, cu şină, în care pot fi ţinute diverse accesorii pentru bucătărie şi nu numai.

   Scara, un loc de depozitare preţios

Un spaţiu foarte util, dar ignorat de multe persoane, este cel de sub scară. Aici se pot încorpora un pantofar pentru încălţăminte, un dulap pentru haine sau pentru păstrarea obiectelor cu utilizare mai puţin frecventă. Dacă sunteți în etapa de construcţie, vă recomandăm să alegeți o scară cu balustradă (din lemn), prevăzută cu spaţii care să servească la depozitarea cărţilor sau a decoraţiunilor.

Cu puţină imaginaţie şi creativitate, scările se pot transforma în spaţii de depozitare originale. De exemplu, puteți construi sertare în interiorul treptelor. O altă variantă ar fi să comandați o scară prevăzută cu rafturi, în care se pot ţine jucării, jocuri şi multe alte obiecte, chiar să se transforme într-o minibibliotecă.

Spaţiul de sub pervaz

Într-o locuinţă există numeroase zone care rămân nevalorificate. Una dintre ele este cea de sub pervaz, care, în majoritatea cazurilor, reprezintă un spaţiu mort. De ce să nu îl folosiți? Se poate realiza pe comandă un corp de mobilier care să servească la depozitarea a nenumărate lucruri (cărţi, reviste, obiecte aduse din călătorii etc.). Pentru un aspect uniform, îl puteţi concepe în aşa fel încât să mascheze caloriferul. De asemenea, puteţi crea un pervaz mai generos, care se va dovedi ideal pentru expunerea vazelor, a ghivecelor cu flori sau a accesoriilor, aşa cum sunt pernuţele decorative.

Mobilier multifuncţional

Dacă nu vreți să supraaglomerați o cameră mică, trebuie să vă rezumați la piesele de mobilier strict necesare. Ideea e să puneți accentul pe un mobilier inteligent, care să conţină şi spaţii pentru depozitare. De exemplu, în locul unui pat simplu, se poate alege unul care să fie prevăzut cu sertare în care să păstrați aşternuturile pentru pat sau pledurile. Chiar şi tăblia patului poate juca un dublu rol. Ideea e să optați pentru un model pe comandă, cu spaţiu pentru depozitare în interior. Astfel, veți avea loc pentru multe mărunţişuri care, de obicei, stau în dezordine pe birou sau noptiere. În această categorie intră şi măsuţa de cafea. În locul unui model simplu, optați pentru unul cu sertare şi/sau cu spaţiu pentru depozitare.

Tabureţii sunt simpatici şi… foarte practici. În magazinele de profil se găsesc modele care beneficiază de spaţiu de depozitare în interior, un loc perfect în care să „ascundeți“ numeroase mărunţişuri pe care nu vreți să le ţineți la vedere.

Cele mai citite

FCSB remiză albă cu Hoffenheim (0-0) și e foarte aproape de calificarea în faza eliminatorie a Europa League

FCSB a terminat la egalitate cu echipa germană Hoffenheim, 0-0, joi seara, pe Rhein-Neckar-Arena din Sinsheim, în etapa a şasea a competiţiei de fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă