21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial18 muncitori turci din Bagdad, RĂPIȚI de bărbaţi mascaţi

18 muncitori turci din Bagdad, RĂPIȚI de bărbaţi mascaţi

18 muncitori turci din Bagdad au fost răpiți, miercuri dimineața, de mai mulți bărbaţi mascaţi şi îmbrăcaţi cu uniforme militare, relatează Mediafax.

Oficialii irakieni au precizat că cei 18 sunt angajaţi ai unei companii turce de construcţii, care clădeşte un complex sportiv în cartierul şiit Sadr City.

Răpitorii au descins pe şantier, unde muncitorii dormeau în rulote, au dezarmat paznicii, apoi au luat muncitorii ostatici, conform AFP.

Ministerul turc de Externe a confirmat că 16 cetăţeni turci au fost răpiţi la Bagdad, precizând că este în contact permanent cu autorităţile irakiene. Din motive de securitate, ministerul a refuzat să dea detalii despre muncitori sau angajator.

Armata turcă a lansat recent raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în nordul Irakului şi permite avioanelor americane de luptă să folosească baze din sud-estul Turciei pentru a bombarda obiective ale grupării extremiste sunnite.

Bagdadul se confruntă cu violenţe de peste zece ani, cu bombe, atacuri sinucigaşe şi asasinate aproape zilnice. Răpirile pentru răscumpărări sunt frecvente, dar cazuri de amploarea celui de miercuri nu s-au înregistrat în ultimii ani.

 

 

Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă