13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial500 – numărul de care depinde mersul la şcoală

500 – numărul de care depinde mersul la şcoală

 

Marile magazine sunt pline de promoții la produsele necesare pentru deschiderea noului an şcolar, însă, cu toate reducerile, care merg și până la 40 la sută, părinții au senzația că lista de cumpărături nu se mai termină, spre deosebire de sutele de lei cu care vin pregătiți.

Cumpărăturile pentru noul an școlar sunt în plină febră în această perioadă: părinții cercetează atent piața, iar hipermarketurile caută să îi atragă cu tot felul de oferte.

Se găsesc ghiozdane complet echipate la doar 24,91 lei, din care 9,99 lei costă ghiozdanul, penarul și stiloul – câte 1,99 lei, creioanele, guma de șters, ascuțitoarea, rigla, lipiciul – sub 1 leu fiecare, acuarelele – 2 lei, iar caietele – 0,20 lei. Dar se găsesc ghiozdane și la 7,45 de lei, în urma unor reduceri la jumătate.

Cât costă parada „eroilor“

După ghiozdanele ieftine, care sunt promovate, apar cele cu imagini din filmele îndrăgite de copii, cu prințese, Spiderman sau Batman, cu chipul păpușii Barbie sau cu imaginea unei echipe de fotbal, care costă peste 200 de lei, dar se găsesc și la reduceri la 100 și ceva de lei. La acestea se asortează și penar, caiete și alte rechizite cu aceleași personaje, pentru prețuri destul de piperate. Astfel, prețul unui penar îl poate depăși pe cel al unei uniforme.

Un „ghiozdan ergo Barbie” costă 259 de lei, fiind redus de la 309 lei, unul cu Spiderman – 177 de lei, iar penarul cu același personaj – 37,52 de lei. Un penar mai mare cu imaginea unei echipe de fotbal costă 56,9 lei.

Un glob pământesc luminos costă 109,99 lei, fiind redus de la 179,36 lei, iar unul simplu a fost redus de la 106,38 lei, la 70,89 lei. O trusă de geometrie mare costă 50 de lei.

Prețurile hainelor îi ţin şi ele în şah pe părinţi. Doar o bluză de trening costă între 55 şi 65 de lei, iar pantalonii pentru băieți alți 40 – 70 de lei. O cămaşă albă cu cravată pentru fete – 57 de lei, un pulover 32 de lei, o vestă neagră – 34 de lei, pantalonii între 39 lei şi 79 lei, un sarafan bleumarin cu guler alb – 45 – 79 de lei, iar o fustă plisată – 59 de lei.

De altfel, nici unul dintre părinții aflați în aceste zile prin magazine nu speră să treacă proba pregăririi noului an școlar cu mai puțin de 500 de lei, aceasta fiind o sumă minimă pentru rechizite și strictul necesar de haine.  

Cele mai citite

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă