14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCâți bani îi revin Ungariei pentru gestionarea crizei refugiaților

Câți bani îi revin Ungariei pentru gestionarea crizei refugiaților

Ungaria va primi un ajutor rapid în valoare de patru milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru a gestiona criza refugiaţilor, informează Mediafax.

Fondurile trebuie folosite pentru îmbunătăţirea centrelor de primire a imigranţilor sau construirea unora noi, cumpărarea echipamentului necesar precum şi creşterea personalului şi a capacitatăţii de transport în Ungaria, a transmis Comisia Europeană marţi.

Autorităţile ungare întâmpină dificultăţi în gestionarea numărului mare de imigranţi care intră în ţară pe la graniţa cu Serbia, în încercarea de a ajunge în statele mai prospere din vestul Uniunii Europene.

Poliţia ungară a reţinut până în prezent 169.337 de „imigranţi ilegali” şi 955 de traficanţi de persoane, iar Biroul pentru imigrare a înregistrat 157.746 de migranţi, au anunţat marţi autorităţile.

Biroul pentru imigraţie lucrează „nonstop” în cele zece puncte din întreaga ţară, pentru a procesa cererile de azil, a declarat într-o conferinţă de presă Attila Kiss, adjunctul şefului Biroului.

Cele mai citite

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă