30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă43 de oferte pentru construcţia tronsonului Sebeş-Turda

43 de oferte pentru construcţia tronsonului Sebeş-Turda

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a primit, marţi, 43 de oferte pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda. 
 
Printre companiile care s-au înscris la licitaţia pentru construcţia autostrăzii se numără şi Louis Berger, Max Boegl Romania, Astaldi, Astalrom, JV SC Strabag şi Euroconstruct Trading’98, care au depus oferte pentru toate cele patru loturi scoase la licitaţie. Alte firme care au depus oferte sunt Hidroconstructia, Eurocerad International şi PA&CO International, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Miercuri, începând cu ora 10.00, se va desfăşura şedinţa de deschidere a ofertelor. Ulterior comisiile de evaluare desemnate, din cadrul CNADNR, vor începe procesul de analiză şi evaluare a ofertelor depuse.
 
CNADNR a scos la licitaţie con­strucţia autostrăzii Sebeş – Turda în luna iulie, cu o lungime de 70 de kilometri, care va costa aproape un mi­liard de euro, potrivit unei hotărâri adoptate de gu­vern, deşi în vară preţul estimat era aproa­pe la jumătate.
 
Şoseaua care va face legătura între Coridorul IV paneuropean, aflat în prezent în construcţie, şi Autostrada Transilvania, a cărei construcţie este momentan incertă, va fi finanţată din fonduri europene în proporţie de 85%, restul de bani urmând să vină de la bugetul de stat, potrivit Ziarului Financiar.
Cele mai citite

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă