23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMacovei: Şova a minţit. Am câştigat pe fond procesul cu Dan Şova

Macovei: Şova a minţit. Am câştigat pe fond procesul cu Dan Şova

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris, pe blogul personal, că Tribunalul Bucureşti a admis plângerea depusă pe numele lui Dan Şova, căruia îi solicitase dovezi pentru afirmaţiile pe care le-a făcuse la adresa tatălui său.

”Dan Şova a afirmat, în mod mincinos, că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu». Singura legatură profesională a tatălui meu cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a fost pedagog în această localitate”, a scris Macovei pe blog.

De asemenea, europarlamentarul a susţinut că Şova ”duce o bătălia politică murdară, împroşcând cu noroi inclusiv asupra memoriei tatălui meu”.

În septembrie 2012, Macovei l-a acţionat în instanţă pe Şova, împreună cu mama ei, pentru afirmaţiile făcute de ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, după ce anterior îi ceruse dovezi care să demonstreze că tatăl său, Vasile Gherghescu, a fost  «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu».

”În acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, solicit ca domnul Dan Şova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut acele afirmaţii, pentru că a minţit populaţia şi m-a calomniat, să publice hotărârea în 4 ziare naţionale şi să plăteasca daune morale în valoare de 700.000 lei”, a spus Monica Macovei pe blog, anul trecut.

Cele mai citite

Rompetrol atacă la CCR suprataxa de solidaritate

Compania Rompetrol solicitată statului și restituirea sumei de circa 580 de milioane de lei, plătită drept contribuție de solidaritate Rompetrol acuză de neconstituționalitate Ordonanța de...

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă