15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Nu-i interzis să vorbeşti la telefon cu procurori şi judecători, problema...

Antonescu: Nu-i interzis să vorbeşti la telefon cu procurori şi judecători, problema e conţinutul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu este interzis ca un politician să vorbească la telefon cu un judecător sau procuror, dar conţinutul convorbirii nu trebuie să fie o ingerinţă în justiţie, relatează Medaifax.

Liderul PNL a precizat că personal a vorbit la telefon cu preşedintele ICCJ, dar în legătură cu un spaţiu care aparţine Senatului şi dacă acesta poate fi cedat ÎCCJ pentru sediu.

„Nu e nici un fel de problemă că preşedintele l-a sunat pe procurorul general. Problema e conţinutul acelei convorbiri. Problema e mesajul inacceptabil dat de preşedinte care ce spune tuturor celor din sistem? Le spune procurorilor, le spune probabil şi serviciilor, că e bine să ştie, deşi, nu-i aşa, n-au nicio legătură cu justiţia: i-am dat telefon şi l-am ameninţat. Sigur că o spune într-o formă care nici ca autodenunţ nu poate fi folosită ca să discutăm despre suspendare. Nu telefonul e problema, conţinutul telefonului şi modul cum aceste instituţii funcţionează”, a susţinut preşedintele PNL.

Totodată, Antonescu a precizat că nu e interzis nimănui să dea telefon unui magistrat.

„Asta e o chestiune pe care tot Traian Băsescu a aşezat-o şi, sigur, cohorta sa de apărători ai justiţiei, cum că nu ai voie să vorbeşti la telefon cu vreun procuror sau vreun judecător. Ba ai voie! Ai voie că nu e interzis nicăieri. Nu ai voie să-l intimidezi, să-l influenţezi, să faci presiuni asupra lui, să-l ameninţi, să-i ceri o anumită soluţie”, a afirmat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu se arăta, joi, îngrijorat de faptul că, în ultimele zile, premierul Victor Ponta a intervenit în justiţie de o manieră fără precedent de la intrarea în UE, informează purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă