20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportAtletismFOTO incredibile şi ŞOCANTE: Cum arăta lumea după cel de-Al Doilea RĂZBOI...

FOTO incredibile şi ŞOCANTE: Cum arăta lumea după cel de-Al Doilea RĂZBOI MONDIAL

Până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, regiuni întregi din Europa şi Asia au devenit ruine. Graniţele au fost redesenate, iar o parte dintre prizonierii de război se întorceau acasă.

Însă uriaşul efort pentru reconstrucţie era abia la început.

Când Al Doilea Război Mondial a izbucnit la sfârşitul anilor ’30, populaţia lumii era de aproximativ 2 miliarde de oameni. Din 1939 şi până în 1945, confruntarea armată dintre Aliaţi şi puterile Axei a cauzat moartea a aproximativ 80 de milioane de oameni în întreaga lume, conform publicaţiei The Atlantic.

Liderii ţărilor învingătoare au încercat să demonteze puterea militară a celor învinşi. Mii de persoane au fost acuzate de crime de război şi au fost condamnate la închisoare sau executate.

Urmările războiului s-au făcut resimţite timp de zeci de ani după încheiera celei mai mari conflagraţii mondiale din istoria omenirii. Statul german a fost împărţit în Germania de Est şi Germania de Vest, Peninsula Coreeană s-a împărţit în Coreea de Nord şi Coreea de Sud, iar Israelul şi-a declarat independenţa în 1948.

Tensiunile dintre Occident şi Blocul Sovietic au escaladat şi au dus la izbucnirea Războiului Rece, iar omenirea a fost cuprinsă de groaza pe care a oferit-o perspectiva unui război nuclear.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini incredibile, uneori şocante, realizate la scurt timp după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Daţi click pe imagini pentru a le mări şi pentru a citi toate informaţiile!

Cele mai citite

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă