30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialLucian Papici: Dosarul lui Liviu Dragnea nu mai poate fi întors din...

Lucian Papici: Dosarul lui Liviu Dragnea nu mai poate fi întors din drum

Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa FM, procurorul Lucian Papici a respins acuzaţia potrivit căreia dosarul Referendumului ar fi fost instrumentat la comandă politică. Fostul şef al Secţiei I a DNA a adăugat că dosarul Referendumului nu mai poate fi întors din drum şi a apreciat că el va ajunge în instanţă.

Lucian Papici a declarat la Europa FM că va rămâne procuror de execuţie în cadrul DNA şi că va continua să facă aceleaşi dosare, „în măsura în care îmi vor fi repartizate”.

Procurorul anticorupţie a trimis însă Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de apărare a reputaţiei personale. El a calificat acuzaţiile pe care i le-a adus premierul Ponta într-un interviu televizat drept „nepotrivite şi nedemne” pentru funcţia de prim-ministru.

„Desfid conotaţiile depreciative folosite de Victor Ponta în sintagma „, a spus Lucian Papici.

Procurorul DNA bănuieşte că delegarea sa în funcţia de şef de secţie a încetat din cauză că a instrumentat dosarul referendumului, în care este cercetat – printre alte câteva zeci de persoane – vicepremierul Liviu Dragnea. „Nu există vreo motivaţie a hotărârii prin care îmi încetează delegarea”, a continuat Lucian Papici, adăugând că, în practica DNA, eventualele delegări pe funcţii trebuie făcute cu recomandarea procurorului-şef al instituţiei, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.

„Este o presiune la adresa procurorilor oneşti care vor să facă anticorupţie. Nu vom ceda, e iluzoriu ca politicienii să creadă aşa ceva”, a mai spus Lucian Papici.

De altfel, dosarul în care Liviu Dragnea e învinuit de trucarea voturilor la referendum nu mai poate fi întors din drum – el a ajuns în mapa Laurei Koveşi pe 29 septembrie, dată la care Lucian Papici era încă şef de secţie. „Nu mai au cum să-l întoarcă”, a spus Papici.”Am înaintat un rechizitoriu prin care propun trimiterea în judecată a inculpatului Dragnea şi a altor câteva zeci de învinuiţi”.

Întrebat de Europa FM dacă e de părere că Laura Koveşi va trimite dosarul în instanţă, procurorul DNA a răspuns afirmativ.

Lucian Papici a confirmat că premierul Ponta ceruse de două ori să fie audiat în dosarul referendumului. Solicitarea „a fost respinsă motivat” pentru că – „declaraţia sa nu ar fi fost utilă şi concludentă cauzei”.

„Nu o să capitulăm, o să ne repoziţionăm. Să vedem dacă trec noile propuneri”, a mai spus Lucian Papici, referindu-se la înlocuitorii propuşi de ministrul Robert Cazanciuc la conducerea Secţiei I. „Dacă cele două numiri sunt agreate, unii colegi şi-au exprimat dorinţa să plece”, a încheiat procurorul DNA.

Cele mai citite

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă