18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportIliescu despre proiectul de la Roşia Montană: Ţara are nevoie de valorificarea...

Iliescu despre proiectul de la Roşia Montană: Ţara are nevoie de valorificarea resurselor

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Roşia Montană, că „ţara are nevoie de valorificarea resurselor” şi trebuie încurajate activităţile economice, precizând că folosirea de cianuri în exploatările miniere „s-a practicat şi se practică şi în alte părţi”, transmite Mediafax.

„Noi trebuie să încurajăm activităţile economice. Ţara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt nişte probleme. Trebuie văzute, deocamdată nu există tehnologii fără cianuri, din câte ştiu eu, nu sunt specializat, dar sunt informaţiile care circulă. Deci s-a practicat, se practică şi în alte părţi, se iau măsurile cuvenite”, a declarat, joi, la Ploieşti, Ion Iliescu, referindu-se la proiectul minier de la Roşia Montană.

Despre propunerea specialiştilor de la Baia Mare privind exploatarea fără cianuri, Iliescu susţine că aceasta „e doar o propunere de laborator şi nu se ştie dacă e viabilă la scară industrială”.

Ion Iliescu a mai afirmat că problemele legate de exploatarea minieră „trebuie tratate cu răbdare, cu înţelepciune, cu specialişti, cu oameni care ştiu carte şi care se pronunţă în cunoştinţă de cauză”.

„Cu demonstraţii de stradă nu o să rezolvi problemele cianurilor în industrie”, a concluzionat preşedintele de onoare al PSD.

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă