18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPDL îi cere preşedintelui Băsescu să denunţe pactul de coabitare cu Victor...

PDL îi cere preşedintelui Băsescu să denunţe pactul de coabitare cu Victor Ponta

Prim vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că PDL îi cere preşedintelui Traian Băsecu să rupă pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, arătând că acest pact „este golit de conţinut” şi că justiţia trebuie să fie liberă şi independentă, transmite Mediafax.

Predoiu a spus, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile premierului Victor Ponta despre demiterea procurorului Lucian Paplici „demonstrează un asalt asupra justiţiei şi o mentalitate de tip Adrian Năstase”.

„Constatăm că plătim pactul pe justiţie, plătim coabitarea cu un regim USL incapabil să respecte statul de drept. Justiţia şi statul de drept nu se negociază. Încurajăm şi cerem preşedintelui României să rupă acest pact. Justiţia trebuie să fie liberă şi independentă. Dorim să subliniem că parte a acestui pact este şi domnul Antonescu, care a fost de faţă şi care a achiesat la acest pact”, a arătat Cătălin Predoiu.

El a apreciat că încercarea PNL sub conducerea lui Crin Antonescu „de a se spăla pe mâini” nu are acoperire în realitate.

„Chiar dacă una dintre părţile pactului a dorit să asigure garantarea intereselor fundamentale ale României prin stabiltiatea justiţiei şi statul de drept, respectiv preşedintele României, cealaltă parte, USL, a dorit de fapt să-şi impună, la momentul potrivit, interesele în justiţie şi declaraţia domnului Ponta este primul semnal în acest sens”, a adăugat Cătălin Predoiu.

El a arătat că, la vremea respectivă, PDL a susţinut să se realizeze o rocadă Kovesi şi Morar şi a apreciat că, dacă ar fi fost făcut acest lucru, nu s-ar fi ajuns la astfel de situaţii.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că intervenţia premierului Victor Ponta asupra mecanismului în justiţie nu reprezintă o premieră, ci este o repetiţie şi demonstrează că Ponta „nu înţelege menirea sa în funcţia de premier”.

„De fapt, domnul procuror Victor Ponta atacă justiţia prin declaraţii în mod repetat pentru a intra în graţiile baronilor din USL. Procurorul Ponta nu s-a putut abţine să nu iasă la televizor cu arma fumegând ca să intimideze magistraţii corecţi din această ţară. Prin această conduită, procurorul Ponta dă încredere infractorilor, jonglează cu noţiuni menite să intimideze justiţia”, a mai spus Predoiu.

El a arătat că PDL îi cere premierului Ponta să spună ce înţelege prin „dosare politice”, să facă o listă cu aceste dosare şi să explice ce înţelege premierul prin „procuror băsist”.

„Îi cerem să explice ce înţelege domnia sa prin, citez, «procuror băsist» şi ce fel de procuror a fost domnia sa”, a mai spus Cătălin Predoiu.

El a arătat, referindu-se la pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier, că acesta „este golit de conţinut”, apreciind că „un pact care nu funcţionează este mai rău decât unul care nu există”.

„Acest pact este călcat în picioare, nu-şi mai atinge scopul”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Predoiua mai spus că declaraţiile lui Ponta „pot îngropa raportul MCV”.

„Domnul premier Ponta nu poate înţelege acest lucru, pentru că un raport pe justiţie nu se copiază ca o teză de doctorat, ci se scrie cu măsuri anticorupţie. Este un moment foarte greu şi unul din mesajele mele se îndreaptă către magistraţi: rezistaţi, indiferent de presiunile politice!”, a adăugat Predoiu.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă