23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai bune taverne din Lefkada

Cele mai bune taverne din Lefkada

Lefkada este în topul preferinţelor destinaţiilor de vacanţă datorită plajelor superbe, a peisajelor pitoreşti, dar şi a specialităţilor culinare delicioase. Sunt atât de multe taverne şi restaurante, încât e greu să alegi la care să te opreşti.

Iată  o scurtă listă cu restaurante şi taverne unde se mănâncă foarte bine, porţiile sunt generoase şi serviciul – excelent.

Nu lenevi prea mult pe plajă, explorează insula şi descoperă-i frumuseţile; insula are doar 35 de kilometri de la nord la sud şi 15 kilometri de la est la vest. Şosele sunt flancate de livezi de măslini, munţii, nu prea înalţi care ascund adevărate comori – sate pitoreşti, unde poţi avea adevărate revelaţii gastronomice.

În partea de est a insulei, cu vedere la Sparti şi Scorpio, insula lui Onasis, este o tavernă pitorească – Keramidaki, cu bucătărie tradiţională, bazată pe reţete mediteraneene şi preparate din peşte proaspăt. După o masă copioasă, savurează în tihnă o băutură la bar.

Pe coasta de est nu uita de taverna lui Xouras, din pitorescul golf  Lygia. În portul din golf se adună vasele de pescuit şi-şi golesc plasele pline de peşte proaspăt prins, calamari, creveţi şi homari uriaşi. În taverna lui Xouras vei găsi aceste daruri ale mării preparate în cel mai autentic stil insular. Încearcă supa de peşte pescărească, sklepou, este delicioasă! Dacă nu eşti amator de peşte, nu rămâi flămând, bucătarul prepară şi mâncăruri tradiţionale din carne de miel, pui, viţel şi porc. Pont: în golf poţi vedea un apus de soare spectaculos. Vino la tavernă înainte de asfinţit şi bucură-te de privelişte, de mâncărurile delicioase şi de atmosfera unică. Nu rata nici apariţia lunii pe bolta înstelată, ce poate fi mai romantic decât o cină la lumina lunii, pe malul mării?

În partea de vest a insulei, în pitorescul sat Chortata, mergi la T’Aloni, un restaurant unde vei fi răsfăţat cu mâncăruri preparate din ingrediente proaspete, legume cultivate în grădină, brânză, vin roşu lefkadian – vartzami-, din producţie proprie.

La doar câţiva kilometri de oraşul Lefkada ste un sat drăguţ pe malul mării, Nikiana. Aici vei găsi o autentică tavernă cu preparate pescăreşti. Este o casă veche, din piatră, restaurată cu grijă în cel mai pur stil lefkadian, cu un balcon mare, superb, îmbrăcat în viţă-de-vie, pe care sunt aşezate mesele. Comandă neapărat “ţipura” (dorada) friptă pe jar şi baby calamari, sunt delicioşi!

Oferta sejur Lefkada

Thalero Holidays Center 4*- de la 214 euro/pers., transport cu autocarul, 7 nopti cazare, asistenta turistica. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă