31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialLocul unde te poţi informa despre hepatita C

Locul unde te poţi informa despre hepatita C

Săptămâna aceasta s-a lansat website-ul www.desprehepatita.ro, destinat tuturor celor interesaţi să afle informaţii utile despre această afecţiune.

Website-ul conţine informaţii detaliate despre hepatita virală C, metodele de diagnosticare şi tratament, însă urmează a fi actualizat în curând şi cu detalii similare privind hepatita virală B.

Pe portal pacienţii şi rudele acestora pot afla care sunt căile de transmitere şi simptomele hepatitei virale C, cum poate fi diagnosticată această boală, ce analize trebuie efectuate şi care sunt tratamentele disponibile în prezent în ţara noastră.

Pe www.desprehepatita.ro sunt disponibile de asemenea sfaturi utile pentru cei ce suferă de hepatită virală C dar nu numai, precum şi link-uri către principalele asociaţii ce reprezintă pacienţii cu afecţiuni hepatice.

Hepatita virală C este o inflamaţie a ficatului datorată infectiei cu virusul hepatitei C, o afecţiune cu transmitere prin contactul sângelui unei persoane neinfectate cu sânge infectat. Boala poate fi acută sau cronică.

Hepatita virala C este o boală transmisibilă. Toate persoanele infectate au potenţialul de a transmite virusul altor persoane, însă numai prin contact sanguin – al sângelui persoanei infectate cu sângele unei persoane neinfectate – dar cu măsurile corecte de prevenţie, această transmitere poate fi evitată.

România ocupă locul 1 în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalenţă raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi locul 4 ca rată a mortalităţii cauzate de afecţiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, în condiţiile în care media europeană este de 15 decese la suta de mii de locuitori.2 La noi în ţară se află aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune că sunt infectate cu virusul hepatitei C din întreaga Europă.

Aceasta este o inţiativă Roche Romania.

Cele mai citite

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Florin Tănase, surprins de rezultatul cu RFS: „Nu mă așteptam la un scor așa mare, dar e meritat”

FCSB a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața letonilor de la RFS, în primul meci din faza grupelor Europa League, o performanță...
Ultima oră
Pe aceeași temă