17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalPremieră europeană în exclusivitate la Viasat History: Lumea pierdută a lui Alexandru

Premieră europeană în exclusivitate la Viasat History: Lumea pierdută a lui Alexandru

Lumea pierdută a lui Alexandru este povestea nespusă a teritoriului plin de tulburări care a ajutat la modelarea istoriei civilizaţiei. Veţi fi atraşi în aceste zone dramatice şi nefamiliare şi le veţi cunoaşte populaţiile şi cultura unică. Timp de şase episoade veţi fi transportaţi într-o lume interzisă, care rămâne neexplorată până astăzi. Din cauza războaielor, niciun documentarist nu a îndrăznit să călătorească aici – până acum.

Misiunea fotojurnalistului David Adams este aceea de a explora pentru prima oară cursul de 2.500 km al râului Oxus, care curge prin Asia Centrală şi Afganistan, ţara sfâşiată de război, şi de a călători înapoi în timp pentru a descoperi cum se integrează agitata sa istorie naturală şi umană în povestea lumii noastre. Riscându-şi viaţa la fiecare pas, David se foloseşte de orice mijloc de transport disponibil pentru a readuce la viaţă această civilizaţie antică pierdută. Este şi o investigaţie în lumea pierdută a lui Alexandru cel Mare, care a mers de-a lungul acestui râu alături de războinicii săi.

În căutarea primilor exploratori greci, Adams pune la încercare noua sa teorie despre Iason şi argonauţi, înainte de a pleca în căutarea oraşelor pierdute ale lui Alexandru cel Mare. „Este incredibil”, spune David, “că experienţele noastre sunt similare cu cele ale lui Alexandru Macedon”.

David Adams nu spune doar nişte poveşti clasice; el rescrie istoria, explorând fiecare centimetru al monumentalului râu Oxus. Face, de asemenea, şi nişte descoperiri incredibile. “Am crezut întotdeauna că Alexandru cel Mare a fost primul occidental care a civilizat aceste ţinuturi şi a construit oraşe, dar am făcut niste descoperiri care sugerează că poate lucrurile nu stau chiar aşa”.

Ce se ascunde pe acoperişul lumii? – Puteţi afla în fiecare luni, la Viasat History! Lumea pierdută a lui Alexandru se va difuza în fiecare luni, 1 aprilie – 6 mai, de la ora 20:00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă