13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalFilmul poliţist românesc, promovat de Ministerul de Interne. Se dau şi premii...

Filmul poliţist românesc, promovat de Ministerul de Interne. Se dau şi premii pentru scurt-metraj

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, organizează un eveniment în premieră pentru ţara noastră: „Gala filmului poliţist românesc”. Intrarea publicului este liberă.

„Gala filmului poliţist românesc” se va desfăşura în două stagiuni de câte trei luni, în sala  „Nichita Stănescu” a Centrului Cultural al M.A.I., situată în Bucureşti, pe strada Mihai Vodă nr. 17.  Prima parte a programului are loc între martie –iunie, iar cea de a doua din septembrie  până în noiembrie, potrivit unui comunicat al direcţiei.

Deschiderea galei va avea loc pe 22 martie, de la ora 14:00, în cadrul unui eveniment la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, actori şi regizori. Primul film va fi difuzat  sămbătă, pe pe 23 martie. Apoi, în fiecare sâmbătă, timp de zece săptămâni, la sala centrului cultural  al Ministerului de Interne va rula câte un film poliţişt, „precedat de scurte producţii proprii ale Centrului Multimedia de prezentare a structurilor M.A.I.”, se arată în acelaşi document. Atfel este marcată anul acesta Ziua Poliţiei Române, sărbătorită pe 25 martie.

Calendarul de difuzare al filmelor:

· 22 martie – CU MÂINILE CURATE, 1972, regia Sergiu Nicolaescu

· 23 martie – RECONSTITUIREA, 1969, regia Lucian Pintilie

· 30 martie – BD – ÎN ACŢIUNE, 1970, regia Mircea Drăgan

· 6 aprilie – ULTIMUL CARTUŞ, 1973, regia Sergiu Nicolaescu

· 13 aprilie – OUL DE CUC, 2010, regia Ioan Cărmăzan

· 20 aprilie – BD – ÎN ALERTĂ, 1970, regia Mircea Drăgan

· 27 aprilie – POLIŢIST, ADJECTIV, 2009, regia Corneliu Porumboiu

· 11 mai – UN COMISAR ACUZĂ, 1974, regia Sergiu Nicolaescu

· 18 mai – BD – LA MUNTE ŞI LA MARE, 1971, regia Mircea Drăgan

· 25 mai – REVANŞA, 1978, regia Sergiu Nicolaescu

· 1 iunie – ACŢIUNEA ZUZUC, 1983, regia Gheorghe Naghi

 Sala unde vor fi difuzate filmele are o capacitate de 600 de locuri.

 

Premii pentru scurt-metrajele poliţiste

Poliţiştii au decis să stimuleze „presa, tinerii talentaţi şi societatea civilă” prin două premieri. „În prima etapă a Galei, martie-iunie, vor fi prezentate şi premiate cele mai bune materiale TV (emisiuni, reportaje, documentare, seriale etc.) referitoare la problematica specifică Ministerului Afacerilor Interne sau la activitatea angajaţilor – poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră etc. În această secţiune pot fi înscrise şi materiale TV de investigaţii judiciare”, anunţa Ministerul de Interne.

În cea de-a doua etapă, din toamnă, vor fi premiate cele mai bune scurt-metraje poliţiste, la secţiunea „debut”, realizate de către tineri regizori de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” Bucureşti. „Scurt-metrajele realizate de viitorii regizori vor fi difuzate în secţiunea din toamnă, înlocuind spaţiul destinat documentarului realizat de Redacţia Film a M.A.I”, potrivit anunţului.

Ministerul doreşte astfel să stimuleze producţia de filme poliţiste româneşti

Cele mai citite

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă