18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, misiune grea în Liga Campionilor

CVM Tomis, misiune grea în Liga Campionilor

Formaţia constănţeană dispută, azi, primul meci pe teren propriu în Liga Campionilor, în compania puternicei echipe poloneze GE Skra Belchatow.

 

Istoria europeană a echipei de volei masculin CVM Tomis se întinde pe parcursul a multe sezoane. Totuşi, în stagiunea 2012/2013, echipa de pe litoral participă pentru prima oară în Liga Campionilor, cea mai importantă întrecere europeană intercluburi. Din păcate pentru gruparea antrenată de Radovan Gacic, primul sezon în Ligă este unul cu ghinion. La tragerea la sorţi a grupelor, Tomis a a primit adversari dintre cei mai puternici.

Tomis a jucat deja un meci contra celor de la Dinamo Moscova. Chiar dacă au cedat cu 0-3, jocul a fost îmbucurător şi doar lipsa de experienţă şi de omogenitate a făcut ca echipa de pe litoral să fie privată de măcar un punct. CVM joacă, în această seară, al doilea meci în întrecerea supremă a voleiului continental.

De la ora 20.30, Tomis primeşte vizita polonezilor de la GE Skra Belchatow. Chiar dacă va evolua în faţa propriilor suporteri, meciul este unul mai greu decât cel din prima rundă. Adversara din această seară a tomitanilor este vicecampioana Europei, Belchatow cedând în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, 2-3 în faţa ruşilor de la Dinamo Kazan. În campionatul intern, gruparea poloneză este vicecampioană, dar a cedat supremaţia după ce îşi adjudecase nu mai puţin de şase titluri consecutive. Pe plan european, Belchatow are două locuri 3 în Liga Campionilor (2008 şi 2010). De asemenea, s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Mondial al cluburilor, în 2009 şi 2010, şi pe locul 3 în 2012.

Constănţenii sunt realişti în privinţa şanselor de victorie şi speră că partida va fi un prilej bun de a arăta că Tomis îşi ­merită locul în Liga Campionilor. „Belchatow are în componenţă patru jucători care au câştigat Campionatul European cu echipa naţională a Poloniei, chiar anul acesta. Mai mult, este vicecampioană europeană, iar noi trebuie să fim ­realişti în privinţa şanselor noastre de reuşită. Am însă încredere că băieţii vor fi la înălţime şi o să facem un joc bun prin care să demonstrăm că locul nostru este aici, în Liga Campionilor”, a declarat directorul executiv al Tomisului, Serhan Cadâr. 

Premii pentru public

Pentru a se asigura că în sală vor fi prezenţi cel puţin o mie de oameni, cerinţă obligatorie a CEV, oficialii grupării de pe ­litoral au decis să reia tradiţia tombolei, începută la primele participări în Cupa CEV. S-a ­revenit la tombolă şi datorită faptului că există taxă de ­intrare, 10 lei. Serhan Cadâr, ­directorul executiv al echipei constănţene, a spus că ­„acordarea unor premii este o formă de respect pe care Tomis o arată faţă de cei care plătesc să vadă echipa”. Premiile puse în joc la meciul dintre CVM Tomis şi  PGE SKRA Belchatow sunt: un televizor, un DVD ­player şi un prăjitor de pâine.

Cele mai citite

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă