18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIronii pe stadion: „Joacă Farul, zici că e Realul!"

Ironii pe stadion: „Joacă Farul, zici că e Realul!”

Situaţia gravă de la echipa de pe litoral a fost luată în derâdere de suporteri, în timp ce staff-ul tehnic nu înţelege ce se întâmplă cu jucătorii.

 

Rezultatele slabe din startul sezonului au alungat de la stadion şi puţinii spectatori care se mai încumetau să plătească bilet pentru a vedea pe Farul. Nici măcar cele două galerii nu şi-au mai ocupat locurile obişnuite, la meciul de sâmbătă cu ACS Buftea (1-2), ei preferând să se amestece printre spectatorii de la tribuna a II-a. De acolo, cei aproximativ 30-40 de ultraşi au scandat dur la adresa conducerii şi i-au cerut lui Giani Nedelcu să vândă echipa. Jucătorii nu au fost nici ei mai menajaţi, fotbaliştii fiind ameninţaţi cu „ruperea picioarelor”. De asemenea, sportivilor li s-a mai spus că nu merită să îmbrace tricoul alb-albastru şi că sunt o ruşine pentru clubul de pe litoral.

În ciuda amărăciunii cauzate de rezultate şi, mai ales, de jocul prestat de favoriţi, galeria nu ­şi-a pierdut simţul umorului şi a făcut, în multe rânduri, haz de necaz. În anumite momente ale meciului, suporterii au acompaniat pasele constănţenilor cu „ole”-uri, iar în momentul când Farul lega o fază se scanda „Joacă Farul, zici că e Realul” (Real Madrid – n.r.).

Cel care a condus echipa constănţeană la meciul cu Buftea a fost Ion Barbu, principalul Alin Artimon fiind  suspendat. La conferinţa de presă de după meci, secundul Farului a declarat: „Nu sunt multe de spus, doar că este o situaţie grea pentru noi şi că ne pare rău. Trebuie, totuşi, să strângem rândurile şi să ne salvăm din această încurcătură. Deşi nu are rost să spun, echipa a jucat mai bine decât la Dinamo, dar degeaba, rezultatul este tot unul nefavorabil. Echipa este blocată psihic, este singurul motiv pe care îl pot găsi la ora asta, nu vreau să cred că asta este valoarea jucătorilor, că nu au faţă nici măcar de Liga a II-a. Totuşi, deşi este un clişeu, speranţa moare ultima şi caracterele puternice se văd în astfel de momente grele”.

Au ajuns la retrogradare

Disputa de sâmbătă cu ACS Buftea, programată în cadrul etapei cu numărul 10, s-a ­încheiat cu succesul oaspeţilor, 1-2, după ce Farul reuşise să deschidă jocul prin ­Ivanovic. ­Artavazd Karamyan a ­marcat, însă, ambele goluri ale ­oaspeţilor, care au ­obţinut la Constanţa abia a doua victorie a sezonului. Buftea a reuşit, în urma succesului, să urce un loc în clasament, în dauna Farului, care acum a coborât pe locul 12, penultimul. ­Singura ­formaţie care mai este sub ­echipa de pe litoral este ­Dinamo II.

100 este media de spectatori ai Farului la disputele de pe teren propriu.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă