18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut promiţător pentru voleiul constănţean

Debut promiţător pentru voleiul constănţean

Fetele au reuşit să câştige primul meci în actuala ediţie a Ligii Campionilor, iar băieţii au cedat, dar nu fără luptă.

 

Constanţa a pornit într-o nouă aventură europeană voleibalistică. Cele două echipe de pe litoral au evoluat, marţi seară, în primele partide ale stagiunii în Liga Campionilor. Ambele formaţii au evoluat în deplasare: fetele, pe terenul italiencelor de la Robur Tiboni Urbino, în timp ce băieţii au jucat în fieful puternicei echipe ruse Dinamo Moscova.

 

CSV 2004 Tomis a reuşit să facă o partidă de excepţie şi a plecat din Italia cu toate punctele puse în joc. Fetele antrenate de Darko Zakoc au învins cu scorul de 3-1 şi au amintit de primul mare succes obţinut în Liga Campionilor, anul trecut cu o altă echipă italiană, Volley Bergamo. Atât echipa de pe litoral cât şi gruparea italiană au evoluat în semifinalele ediţiei trecute a Cupei CEV, ambele fiind însă eliminate. Meciul din Italia a fost adjudecat de Tomis graţie constanţei în joc. Urbino nu a fost mai prejos, dar Tomis a fost echipa mai stăpână pe sine.

Diferenţa a fost mică doar în primul set, câştigat de Tomis cu 26-24, echilibrul fiind mai evident. Echipa constănţeană a reuşit să-şi dubleze avantajul după ce a câştigat parţialul doi cu 25-17. Gazdele au încercat revenirea şi parţial au reuşit-o câştigând setul trei cu 25-20. Tomis a revenit însă în joc şi a închis partida după 25-19 în setul patru. Un succes important pentru echipa de pe litoral care, după un prim meci reuşit la toate capitolele, se poate gândi la o calificare din faza grupelor Ligii.

Echipa masculină CVM Tomis a evoluat în fieful puternicei formaţii ruse Dinamo Moscova. Gazdele au reuşit să-şi confirme statutul de favorit şi s-au impus fără a ceda nici măcar un set marinarilor, scor 3-0. În ciuda scorului, voleibaliştii echipei constănţene i-au făcut pe oficialii Confederaţiei Europene să nu regrete faptul că au invitat gruparea de pe litoral în Liga Campionilor.  

Şi în campionat şi în Ligă

Cele două echipe de pe litoral vor evolua săptămâna viitoare, la Constanţa, în a doua etapă a Ligii Campionilor. Fetele vor întâlni echipa Schweriner SC (Germania), marţi de la ora 19.00, iar CVM va întâlni echipa PGE Skra Belchat (Polonia), joi de la ora 20.30. Până atunci, în weekend, constănţenii vor evolua în campionat. Fetele urmează a avea o partidă mai dificilă, ele jucând în compania celor de la Unic Piatra Neamţ.

Cele mai citite

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă