18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis ţinteşte un sezon excelent în România şi Europa

CVM Tomis ţinteşte un sezon excelent în România şi Europa

Constănţenii speră să îşi adjudece eventul pe plan intern şi să aibă o evoluţie cât mai bună la prima participare în Liga Campionilor.

 

Pentru prima oară în istoria sa, CVM Tomis Constanţa va participa în grupele Ligii Campionilor. Echipa de pe litoral a primit o invitaţie de la Confederaţia Europeană care a ţinut cont de performanţele grupării constănţene în competiţiile continentale inferioare.

Deşi participarea în Ligă este una pe care toţi jucătorii o aşteaptă, aceştia rămân realişti şi anunţă că nu vor neglija întrecerile interne. Căpitanul Tomisului, Dan Borota, venit în această vară de la campioana Remat Zalău, spune: „Atenţia este îndreptată, cu siguranţă, înspre Champions League, dar pentru noi este important şi campionatul intern. Ne interesează să câştigăm campionatul şi Cupa, pentru a ne asigura anul viitor participarea în competiţiile externe. Ne pregătim pe două planuri, suntem cu gândul la Champions League, dar rămânem concentraţi şi pentru ceea ce este de făcut pe campionatul intern. Va fi o încercare mare pentru Constanţa, am nimerit într-o grupă de foc”.

Nici tehnicianul Radovan Gacic nu neglijează întrecerea internă şi spune că startul de campionat este mult mai important în condiţiile în care primele adversare sunt de top. „Ne gândim la primul loc în campionat, dar trebuie să fim realişti, obiectivul nostru este de a face paşi mici, de a progresa de la meci la meci. În ceea ce priveşte competiţia europeană, aceasta este atât de puternică, încât este aproape imposibil să poţi prezice ce se va întâmpla. Ceea ce pot promite este că vom merge de fiecare dată să dăm totul pe teren. Pentru noi, primordial e jocul de vineri, deoarece trei victorii în startul campionatului vor fi foarte benefice pentru moralul nostru, pentru că aceste echipe sunt printre echipele de Top 5″, a declarat Gacic. CVM Tomis a câştigat primele două jocuri ale sezonului, cu Piatra Neamţ şi Dinamo, iar vineri echipa de pe litoral va întâlni campioana Remat Zalău.

Misiune aproape imposibilă

CVM Tomis trage speranţe că va reuşi un parcurs bun la prima participare în Liga Campionilor. Totuşi, adversarele din grupă sunt echipe de calibru în faţa cărora este foarte greu, dacă nu imposibil, să te impui. Echipa de pe litoral va juca împotriva echipelor Fenerbahce Istanbul, SKRA Belchatow şi Dinamo Moscova.

3 competiţii vizează CVM Tomis în această stagiune: Campionatul, Cupa şi Liga Campionilor.

 

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă