21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM întâlneşte coşmarul Kiel

HCM întâlneşte coşmarul Kiel

Nici o altă echipă nu a dominat gruparea constănţeană, în Liga Campionilor, aşa cum a făcut-o campioana Germaniei şi a Europei, THW Kiel.

 

Una dintre echipele pe care HCM a întâlnit-o cel mai des în participările sale în Liga Campionilor este chiar câştigătoarea competiţiei din sezonul trecut. THW Kiel a fost adversara echipei de pe litoral în două sezoane consecutive, iar în această seară, de la ora 21.00, cele două formaţii se vor întâlni din nou, în Germania.

Primele întâlniri dintre cele două formaţii, în competiţia supremă a handbalului de club continental, au avut loc în stagiunea 2006/2007. Ambele dueluri au fost adjudecate categoric de gruparea germană. Duelul de la Constanţa a fost tranşat de Kiel cu scorul de 37-28, iar întâlnirea din Germania a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din cele patru dispute, Kiel câştigând cu 47-31. Acel meci a rămas sub impresia unei întâmplări edificatoare pentru diferenţa dintre cele două echipe. Pe finalul jocului, portarul Ionuţ Stănescu a aruncat o privire scurtă către tabela de scor, după care s-a întors către banca sa de rezerve şi a întrebat mirat: „Când au făcut aştia 16 goluri diferenţă fraţilor?”. Naturaleţea şi profesionalismul cu care joacă echipa Kiel a făcut ca diferenţa să crească într-adevăr, pe nesimţite.

În dubla din sezonul imediat următor diferenţele au fost mai mici. La Constanţa, Kiel a învins doar cu patru goluri diferenţă (29-25), dar în condiţiile în care a venit pe litoral fără mulţi titulari şi a ţinut în teren pe durata întregului meci, un jucător accidentat. Meciul din Germania a fost câştigat de super-campioana Europei cu 38-24. Un calcul scurt ne edifică din nou asupra diferenţei de valoare dintre cele două grupări. Kiel a învins de 4 ori pe HCM, iar media de goluri diferenţă este de peste 11 pe meci. În condiţiile date, şansele unui succes al HCM-ului în fieful germanilor sunt zero. Întrebat despre aceste şanse, extrema George Buricea a ridicat din umeri şi a spus atât: „Mergem şi jucăm, nu ne facem mari speranţe”.

Nu sunt ultimii

HCM Constanţa a pierdut primele două jocuri disputate în actuala stagiune a Ligii Campionilor. Cu toate acestea, echipa de pe litoral nu este pe ultimul loc al ie­rarhiei grupei. „Lanterna roşie” este Celje Pivovarna Lasko, care a pierdut de asemenea primele două jocuri, dar are un golaveraj inferior constănţenilor. Pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor, HCM Constanţa trebuie să termine cel puţin pe locul patru în grupă. Diferenţa faţă de această poziţie, după primele jocuri, este de două puncte, adică un meci câştigat.

16 goluri este diferenţa maximă înregistrată într-o dispută între HCM Constanţa şi THW Kiel.

Cele mai citite

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...
Ultima oră
Pe aceeași temă