27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialAlin Artimon şi obiectivele Farului

Alin Artimon şi obiectivele Farului

Tehnicianul constănţenilor spune că echipa trebuie să înceapă să adune puncte şi că obiectivul real este formarea unui grup cu care să se atace promovarea, în sezonul viitor.

 

Formaţia constănţeană FC Farul nu a strâns decât trei puncte în startul sezonului. Nu este mai puţin adevărat că marinarii au avut în faţă echipe puternice, cu pretenţii la primele locuri ale ierarhiei.

Tehnicianul grupării de pe litoral, Alin Artimon, a declarat că Farul trebuie să înceapă să adune puncte. Primul prilej este sâmbătă, când echipa de pe litoral joacă pe terenul celor de la Rapid CFR Suceava. „Avem parte de o nouă deplasare lungă şi vom avea un meci greu.

Întâlnim o echipă care aleargă mult, acoperă bine terenul, agresivă şi care are în componenţă jucători cu state vechi în fotbalul românesc. Pentru noi, atât în meciul de la Suceava, cât şi în următoarele partide obiectivul este de a produce puncte. Trebuie să evităm să jucăm la fel de slab ca la meciul de la Botoşani, dacă vom evolua de aceeaşi manieră nu avem şanse. Când spun că trebuie să adunăm puncte mă refer şi la faptul că programul începe să devină mai bun pentru noi, vom avea în faţă o serie de echipe, cu tot respectul pentru ele, mai accesibile”, a spus Artimon. Antrenorul constănţenilor crede că mai este mult de lucru pentru a ajunge la rezultatele dorite şi afirmă că echipa este pe drumul cel bun.

„Pentru a aduce puncte mai multe avem însă mult de lucru. Să nu uităm că sunt mulţi jucători noi şi s-a schimbat şi antrenorul. Omogenizarea lotului este obiectivul primordial pentru noi. La fiecare antrenament avem programate şedinţe tactice de cel puţin 20 de minute, pe ambele faze ale jocului, în speranţa că relaţiile de joc dintre componenţii echipei se vor îmbunătăţi. Acesta este obiectivul nostru, şi nu clasamentul. Ie­rarhia se va răsturna în returul campionatului, când vom juca mai multe meciuri acasă. Chiar şi aşa, pe noi ne interesează mai mult să construim o echipă competitivă şi am demonstrat în meciul de Cupă de la Braşov că suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Artimon.

Următorul meci pe care Farul îl dispută este programat sâmbătă, pe terenul celor de la Rapid CFR Suceava.

Nu agreează sistemul competiţional

Un aspect care îl deranjează pe tehnicianul Farului este sistemul competiţional. Din cauza retragerii a două echipe, programul a fost dat peste cap. „Seria este ca la noi, la români. Mi se pare inadmisibil să joc doar cinci meciuri acasă într-un întreg tur de campionat. Trebuia gândit un sistem cu mai multe serii pentru ca echipele să nu se deplaseze atât, să nu mai spun de costurile care le implică mai multe jocuri în deplasare, consecutive”, a spus Artimon, care a declarat că ar fi preferat patru serii împărţite pe regiuni geografice.

3 puncte a acumulat Farul în cele patru meciuri jucate până acum.

 

 

Cele mai citite

A vrut să incendieze sediul Finanțelor Locale din Ploiești. A fost oprit la timp

Un bărbat de 57 de ani a încercat să incendieze joi dimineață sediul Finanțelor Locale din Ploiești, aflat pe Șoseaua Vestului. În timpul incidentului,...

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă