21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanţa, în aşteptarea debutului în Liga Campionilor

HCM Constanţa, în aşteptarea debutului în Liga Campionilor

Campioana României va evolua, joi, în Suedia, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor (LC), sezonul 2012-2013.

 

Aşteptarea a luat sfârşit. Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, va începe o nouă aventură în cea mai puternică întrecere a handbalului continental de club, Liga Campionilor. Joi, în Suedia, gruparea de pe litoral va evolua împotriva formaţiei suedeze IK Savehof, chiar în fieful acesteia. Se poate spune că HCM a fost norocoasă la stabilirea programului, Toma şi compania întâlnind în etapa inaugurală, teoretic, cea mai accesibilă formaţie.

Victorioasă în primele două runde ale întrecerii interne, gruparea de la malul mării se află în faţa primului examen cu adevărat important. HCM a reuşit o serie de transferuri importante în vară, a adus un tehnician de valoare, Zvonko Sundovski, şi are ambiţii mari, chiar dacă face parte dintr-o grupă infernală. În afara suedezilor pe care îi vor întâlni joi, constănţenii vor mai juca împotriva celor de la THW Kiel, Atletico Madrid, MKB Veszprem şi Celje Pivovarna Lasko. Chiar dacă adversarele sunt de cel mai înalt nivel, HCM speră la o calificare în optimile competiţiei. Pentru a îndeplini acest obiectiv, gruparea constănţeană trebuie să se claseze, la finalul jocurilor din grupe, pe unul din primele patru locuri.

Din păcate, nici de această dată HCM nu poate beneficia de suportul propriilor suporteri. Echipa de pe litoral este nevoită să meargă la Bucureşti pentru a juca meciurile de pe teren propriu, acestea urmând a se disputa în Sala Polivalentă.

„Începem un nou sezon continental cu optimism. Am realizat o serie de transferuri excelente care ne pot permite să sperăm la rezultate mari chiar în faţa unor echipe de top ale Europei. Suntem încrezători în şansele noastre şi o să abordăm fiecare meci cu încredere. Avem o echipă puternică şi pot spune că diferenţa de valoare dintre noi şi celelalte echipe din grupă nu este foarte mare. Noi putem compensa însă prin entuziasm şi dorinţă de afirmare”, a declarat Marius Puşcaş, directorul executiv al grupării constănţene.

A şaptea participare

HCM Constanţa se află la a şaptea prezenţă în grupele celei mai importante competiţii handbalistice la nivel de cluburi, Liga Campionilor. În cele şase sezoane de până acum HCM şi-a trecut în cont o serie de rezultate remarcabile, care au uimit Europa. Va rămâne în legendă victoria răsunătoare în faţa celor de la FC Barcelona, la chiar prima prezenţă în Liga Campionilor. La fel de important rămâne şi succesul în faţa francezilor de la Montpellier, în sezonul 2009/2010, stagiune în care echipa de pe litoral a reuşit să depăşească faza grupelor şi să ajungă între cele mai puternice 16 echipe ale continentului.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...
Ultima oră
Pe aceeași temă