30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul începe o nouă aventură

FC Farul începe o nouă aventură

Gruparea de la malul mării joacă, sâmbătă, primul meci din noua stagiune competiţională, pe care o începe cu gândul la promovare.

 

Aşteptarea a luat sfârşit. Suporterii celei mai iubite echipe a judeţului Constanţa, FC Farul, pot reveni în tribunele arenei din Primăverii pentru a-şi încuraja favoriţii. Marinarii încep, sâmbătă, o nouă stagiune competiţională pe care şi-o doresc încununată de succes.

FC Farul va disputa prima partidă a sezonului în compania echipei Sportul Studenţesc, grupare care stagiunea trecută a evoluat în Liga I. Meciul se dispută cu începere de la ora 11.00.

După o lungă perioadă de pregătire, Farul este pregătită să înfrunte Sportul. „Am avut multe partide de verificare, ne-am antrenat bine, am testat mulţi jucători şi am ales, spun eu, ce era mai bun. Suntem pregătiţi să jucăm şi să câştigăm fiecare meci în parte. Trebuie ca sezonul acesta să încheiem acolo în frunte, iar de la anul să revenim printre echipele mari ale campionatului. Constanţa iubeşte Farul şi noi trebuie să oferim ceva oraşului. Am avut destule probleme în trecut, mai sunt şi acum, dar cred că promovarea le-ar rezolva pe toate. Am aduce oameni cu bani alături de noi şi vom putea aduce jucători care altfel ar refuza să joace în eşalonul secund”, a declarat Ion Barbu, antrenorul Farului.

În ceea ce priveşte jocul cu Sportul, Ion Barbu a spus:

„Nici un meci nu este uşor pentru noi. Sportul vine din Liga I şi are ambiţia de a ajunge acolo din nou. Şi noi vrem însă acelaşi lucru şi pentru asta trebuie să luăm cele trei puncte. Startul este foarte important, trebuie să arătăm că suntem în stare să ajungem din nou în Liga I”.

FC Farul a început cu un succes noua stagiune… la masa verde. Constănţenii s-au calificat în faza următoare a Cupei României după ce au beneficiat de retragerea din competiţie a celor de la Callatis Mangalia. Echipa din sudul litoralului trebuia să debuteze şi ea în Liga a II-a, dar din motive financiare nu s-a mai înscris.

Săgeata merge şi ea în Cupa României

Săgeata Năvodari a reuşit să se califice şi ea în faza următoare a Cupei României. Gruparea antrenată de Aurel Şunda a dispus cu scorul de 3-1 de Unirea Slobozia, chiar pe terenul acesteia. Năvodărenii se pregătesc şi ei de un nou sezon în Liga a II-a. Meciul de debut al Săgeţii este programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul celor de la Dinamo II.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...
Ultima oră
Pe aceeași temă