17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialColonelul Dogaru ştia ce va decide Curtea Constituţională. Pregăteşte de o săptămână...

Colonelul Dogaru ştia ce va decide Curtea Constituţională. Pregăteşte de o săptămână un miting anti-Băsescu la Palatul Cotroceni

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi colaborator apropiat al USL susţine că postul de televiziune  Antena 3, patronat de Dan Voiculescu, a organizat pichetarea Curţii Constituţionale pentru ziua în care se hotărăşte soarta referendumului. Reprezentanţii Antena 3 neagă informaţia.

 

Cadrele militare disponibilizate se aşteaptă ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni după decizia de marţi a Curţii Constituţionale şi au solicitat deja un aviz pentru pichetarea Palatului Cotroceni începând de joi, pe termen nelimitat. „Noi am cerut preventiv o autorizaţie de la Primăria Capitalei pentru varianta în care referendumul este invalidat şi Traian Băsescu nu mai este suspendat”, a precizat colonelul în rezervă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).
Acesta a menţionat că deocamdată municipalitatea nu a fost de acord cu cererea organizaţiei. „La discuţiile de la Primăria Municipiului Bucureşti, reprezentantul Serviciului de Protecţie şi Pază a produs o adresă de mână, de un sfert de pagina, semnată de doamna Varvara X-ulescu din Bacău, care solicita pichetare din 15 până la 31 august, între orele 9.00 – 17.00. Lăsând la o parte cacealmaua evidentă, delegaţia SCMD a constatat că, legal, se poate face pichetare în acelaşi loc, dar între orele 18.00-21.00, dorinţă la care nu renunţăm. În caz contrar vom ruga pe toţi membrii SCMD din Bucureşti şi pe toţi aliaţii din CNSC să desfăşurăm acţiuni comemorative în faţa la Statuia Leu (lângă Palatul Cotroceni – n.r.), urmând ca individual să ne prezentăm cu flori, în fiecare seară, între orele 22.00-23.00”, a anunţat Mircea Dogaru pe site-ul SCMD.

Şedinţa CCR, transmisă în direct

Până atunci însă, colonelul îi îndeamnă pe membrii sindicatului şi pe cei ai Consiliului Naţional al Societăţii Civile, pe care tot el îl coordonează, să sprijine o acţiune de pichetare a sediului Curţii Constituţionale în ziua de marţi, când se aşteaptă ca judecătorii să emită un verdict cu privire la referendumul din 29 iulie. Mircea Dogaru ne-a declarat că nu ştie câţi oameni sunt aşteptaţi la acest miting pentru că nu el s-a ocupat de organizarea sa, ci postul de televiziune Antena 3. „Nu ştiu dacă vin şi sindicaliştii noştri din ţară, ci doar cei care au intrat pe site-ul Antenei 3 şi care au aderat la petiţia iniţiată de ei”, a precizat acesta.
Mircea Dogaru se referă la o petiţie, care a strâns deja 2.500 de semnături, prin care se solicită transmiterea în direct a şedinţei CCR în care se va da un vot privind validarea sau invalidarea referendumului. „Cerem ca şedinţa CCR din data de 21 August 2012 să fie filmată, transmisă în direct de televiziuni şi să se permită participarea unor reprezentanţi ai poporului la dezbateri. Vă cerem aceste lucruri pentru a se elimina orice suspiciune despre modul în care veţi lua o decizie care va hotărâ soarta ţării pentru următorii doi ani0”, se arată în documentul on line, care este totuşi semnat de un anume Radu Fătulescu.
De altfel, reprezentanţii Antena 3 au respins afirmaţiile colonelui. „Nu este adevărat ce susţine domnul Mircea Dogaru”, ne-a declarat Carla Donciu, din partea televiziunii.

Dogaru a solicitat desfiinţarea Curţii Constituţionale

Şeful Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate are un trecut controversat. Înainte de 1989, colonelul a fost istoric militar la Centru de studii şi cercetări şi la Consiliul Politic Superior. După Revoluţie, până în 2004 a activat la Editura Militară, apoi a fost până în 2009 consilier în Parlamentul României. Mircea Dogaru a fost foarte vocal şi a apărut în atenţia mass-media în monentul în care fostul guvern condus de Emil Boc a decis recalcularea pensiiilor militare. Luna trecută, Mircea Dogaru, în calitate de reprezentant al Consiliului Naţional al Societăţii Civile a semnat un document cu liderii USL prin care se angaja să sprijine această formaţiune, inclusiv cu manifestaţii de stradă, în schimbul mai mult solicitări. Printre acesta, s-a numărat şi cererea ca USL, odată ajuns la putere, să desfiinţeze Curtea Constituţională, DNA şi Agenţia Naţională de Integritate.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtae a...
Ultima oră
Pe aceeași temă