19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalProtest împotriva desfiinţării TVR Cultural

Protest împotriva desfiinţării TVR Cultural

Tot mai multe voci din societatea civilă sunt împotriva desfiinţării canalului TVR Cultural, aşa cum a decis conducerea televiziunii publice săptămâna trecută, când a invocat problemele economice majore cu care se confruntă această instituţie. „Asistăm, în ultima vreme, la decizii politice aberante, care dau lovituri fatale instituţiilor publice de cultură. Într-o Românie a tabloidelor, a talk-show-urilor politice devenite emisiuni de divertisment de cea mai joasă calitate, o Românie unde numărul analfabeţilor e în creştere, iar rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat este din ce în ce mai scăzută, se decide restrângerea spaţiului de desfăşurare a culturii”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN). Organizaţia consideră că decizia este o eroare, mai ales că bugetul TVR Cultural reprezintă doar 1,7% din totalul cheltuie­lilor Televiziunii Române. „Criza economică cu care se confruntă instituţia este produsă de managementul defectuos care a slujit politizării şi puterii politice. Soluţia Consiliului de Administraţie al TVR este o diversiune”, afirmă reprezentanţii asociaţiei.

O petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural circulă, de asemenea, şi pe Internet, iar până ieri după-amiază adunase deja 4.700 de semnături. „În România există o mulţime de lucruri stupide, vulgare, dăunătoare, iar numărul lor este în creştere. Totuşi, nu e prea mult să încercăm să distrugem chiar tot ce e bun?”, se arată în documentul postat pe petitieonline.ro

Comitetul director al televiziunii de stat a decis vineri desfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, ca o primă măsură de redresare economică a instituţiei. TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de peste 145 milioane de euro, a declarat preşedintele TVR, Claudiu Săftoiu, într-un interviu pentru Mediafax. Acesta a menţionat că emisiunile culturale vor fi transferate către celelalte canale publice, TVR 2 şi TVR 3.

Preşedintele TVR a precizat că încasările Televiziunii Române sunt de 6.579.204 euro/lună şi cheltuielile de 10.310.897 euro/ lună.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă