14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMâine este sărbătorită Ziua Marinei

Mâine este sărbătorită Ziua Marinei

Mâine va avea loc sărbătorirea Zilei Marinei la Constanţa, Mangalia, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Bucureşti. Festivităţile vor începe astăzi, pe faleza din Constanţa, cu depuneri de coroane la Crucea Marinarului şi la Monumentul Marinarului Erou din Mangalia. De la ora 19.00, are loc spectacolul Muzicii Militare a Forţelor Navale.

Mâine, de la ora 10.00, în zona falezei din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa se va desfăşura exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române 2012″. Urmează, de la ora 13.00, jocuri marinăreşti în Portul Tomis, la ora 21.00 aprinderea pavoazului electric la navele militare, iar de la 22.10 retragerea cu torţe pe traseul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Primăria Constanţa. Tot mâine, de la ora 9.00, e programată Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Brăila, urmată de ceremonia de ridicare a pavilionului, Te Deum şi depunerea unei ancore de flori în apă, parada navelor militare şi civile, Sosirea Zeului Neptun şi jocuri marinăreşti.

La Galaţi au loc, pe întreg parcursul zilei, spectacole şi vernisajele unor expoziţii ce ilustrează istoria navigaţiei. La ora 18.00, pe Faleza Dunării va fi oficiat de către arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Casian Crăciun, Te Deumul întru pomenirea celor dispăruţi în apele fluviului şi aruncarea crucii de flori în Dunăre. Urmează, de la 18.30, defilarea navelor militare, jocurile marinăreşti, iar de la ora 20.00 concertele lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, Bosquito şi Horia Brenciu&Band.

De la ora 22.40 are loc un spectacol de artificii şi lasere. Începând cu ora 9.45, va avea loc şi la Mangalia o ceremonie militară şi religioasă, urmată de jocuri marinăreşti şi un concurs de ambarcaţiuni cu rame şi vele în Portul Militar Mangalia.

La Bucureşti, festivităţile vor avea loc în Parcul Herăstrău, după ceremonia de ridicare a pavilionului, de la ora 10.00, urmată de oficierea unui Te Deum şi depunerea unei ancore de flori pe apă, fiind programate sosirea Zeului Neptun şi jocurile marinăreşti.

Cele mai citite

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...
Ultima oră
Pe aceeași temă