30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialJO 2012. Echipa de spadă a României a terminat abia pe locul...

JO 2012. Echipa de spadă a României a terminat abia pe locul 6

JOCURILE OLIMPICE DE LA LONDRA 2012. Echipa feminină de spadă, formată din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Gherman, Loredana Dinu (rezervp), a pierdut în faţa Coreei de sud, în sferturile de finală pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Scorul final a fost de 45-38, pentru Coreea de Sud, deşi echipa feminină a României era considerată favorită pentru aurul olimpic.

Din păcate, doar Ana Măroiu a reuşit să învingă într-un asalt, cu 4 la 3 tuşe, în rest echipa noastră a fost dominată de coreence, care au menţinut aproape tot meciul o diferenţă de 10 tuşe în favoarea lor.

Abia în ultima tură, Simona Gherman a reuşit să recupereze o parte din handicapul României, reuşind tuşă după tuşă. Cu un minut şi jumătate înainte de finalul partidei, diferenţa ajunsese la doar şase tuşe. Dar efortul sportivei românce a venit prea târziu.

Până la urmă, meciul s-a terminat cu un avantaj de şapte tuşe pentru Coreea de Sud.

„Nu este aceasta valoarea fetelor noastre, dar astăzi coreencele au fost mai bune”, a comentat Mihai Covaliu, antrenorul echipei masculine de sabie, care ieri a obţinut medalia de argint. De altfel, în finală, băieţii au fost învinşi tot de Coreea de Sud, care a câştigat locul I şi medalia de aur la echipe masculin.

Update: România a învins Italia, cu scorul de 45-38, şi va lupta cu Germania pentru locul 5. Întâlnirea începe la ora 17.00.

Corea de Sud s-a calificat în finala la spadă, după ce a trecut de SUA, 45-34. Coreencele se vor întâlni cu echipa Chinei, care a trecut în semifinală de Rusia, scor 20-19, după prelungiri.

Update: Echipa feminină de spadă a României a fost învinsă şi de Germania, scor 45-36, astfel încât a terminat pe locul şase pe echipe Jocurile Olimpice de la Londra.

Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...
Ultima oră
Pe aceeași temă