15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul, debut promiţător în Liga I

Viitorul, debut promiţător în Liga I

Echipa de pe litoral a debutat cu o remiză în Liga I, o performanţă în condiţiile în care a avut în unsprezecele de start nouă debutanţi şi doi jucători de bază indisponibili.

 

Cea mai urmărită întrecere sportivă din România a debutat la finalul săptămânii trecute, când au fost programate jocurile primei etape. Runda inaugurală a fost încheiată de partida pe care Steaua a jucat-o în compania celor de la Concordia Chiajna, dar şi cu meciul de debut al Viitorului în Liga I. În ceea ce priveşte echipa de pe litoral, tracul şi lipsa de experienţă a jucătorilor lui Hagi şi-au făcut simţită prezenţa în meciul cu FC Braşov.

Mai mult, tactica aleasă de Cătălin Anghel, cu doar trei fundaşi, a fost una deficitară, golul doi, marcat de braşoveni, venind tocmai din cauza spaţiilor imense din defensiva constănţeană. Atacul nu a fost nici el unul prea eficient. Ocaziile la poarta ardelenilor au întârziat să apară, golurile fiind marcate, practic, la unele din puţinele acţiuni constănţene.

Evoluţia crispată a echipei patronate de către Gheorghe Hagi poate fi pusă şi pe seama numărului mare de debutanţi şi a vârstei jucătorilor. Viitorul este formaţia cu cea mai mică medie de vârstă din Liga I (21,7 ani). Totodată, clubul constănţean a prezentat, contra braşovenilor, nu mai puţin de nouă debutanţi pe prima scenă fotbalistică a ţării: Florin Bejan, Ionuţ Puţanu, Alexandru Lazăr, Gabriel Iancu, Aurelian Chiţu, Alexandru Iacob, Romario Benzar, Alin Cârstocea şi Cristian Cristea.

Doar cinci jucători care au evoluat pentru FC Viitorul contra lui FC Braşov au mai jucat în primul eşalon: Cosmin Vâtcă, Ionuţ Larie, Vlad Rusu, Mihai Onicaş şi George Călinţaru. În cele din urmă, atât patronul Gheorghe Hagi, cât şi tehnicianul Cătălin Anghel au catalogat rezultatul drept „echitabil”. Totodată, trebuie menţionat că Viitorul a fost privată de aportul a doi jucători cu experienţă, Dică şi Alibec, ambii fiind nerefăcuţi după accidentări mai vechi. 

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă