26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGrupă de infern pentru CVM Tomis

Grupă de infern pentru CVM Tomis

 

Constănţenii întâlnesc unele dintre cele mai bune echipe din Europa şi au ultima şansă de calificare. Surprizele nu sunt însă excluse.

 

Constanţa este primul oraş din România care are trei echipe în Liga Campionilor, indiferent de sport, cu precizarea că HCM nu mai este calificată direct în grupe, ci va trebui să treacă de calificări. Echipele de volei însă, feminin şi masculin, vor juca direct în grupele celei mai importante competiţii a continentului la nivel de cluburi.

Ambele echipe de pe litoral au aflat cu cine o să joace în stagiunea următoare a întrecerii, fetele fiind la a doua prezenţă, iar băieţii primind un wild-card graţie modificării sistemului competiţional.

Tragerea la sorţi a grupelor nu a fost una tocmai fericită pentru gruparea masculină, CVM Tomis. Formaţia pregătită de Jorge Canestracci va evolua într-o grupă în care se mai află Fenerbahce Grundig Istanbul (campioana Turciei), PGE Skra Belchatow (vicecampioana Poloniei şi finalista Ligii Campionilor) şi Dinamo Moscova (locul 3 în Rusia şi actuala deţinătoare a Cupei CEV). Oficialii echipei sperau la ceva mai bine, dar nu neagă faptul că lipsa presiunii şi faptul că pornesc în grupă cu ultima şansă pot constitui un atu, surprizele putând apărea.

Fetele de la CSV 2004 Tomis, care au primit confirmarea că vor fi antrenate şi în sezonul viitor de Darko Zakoc, au avut mai mult noroc. Aflate la a doua participare în Liga Campionilor, „sirenele” vor evolua în grupa E, alături de echipele Dinamo Kazan (campioana Rusiei), Schweriner SC (campioana Germaniei) şi Robur Tiboni Urbino (locul 3 în Italia). Prima este finalista ediţiei precedente, iar gruparea italiană s-a oprit în semifinalele ediţiei trecute a Cupei CEV, la fel ca echipa de pe litoral.

Cu o grupă mult mai accesibilă decât cea de anul trecut, Gavrilescu şi compania speră să se califice în faza următoare a întrecerii. 

Modificări majore

Anul trecut, CSV Tomis a fost la un pas de a se califica în faza următoare a Ligii Campionilor, în ciuda faptului că a încheiat pe ultimul loc. De această dată, ele vor fi nevoite să încheie pe unul din primele două locuri ale clasamentului grupei dacă vor să meargă mai departe. CEV a modificat sistemul competiţional, astfel că, pentru prima dată în istoria întrecerii, la feminin vor juca 24 de echipe, iar la masculin cu patru mai mult. Tabloul mai „stufos” al întrecerii masculine le-a oferit posibilitatea băieţilor de a juca şi ei în Ligă, aceştia încheind sezonul intern pe poziţia secundă.

Cele mai citite

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...
Ultima oră
Pe aceeași temă