21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGălăţenii, invitaţi la „Ziua Dunării"

Gălăţenii, invitaţi la „Ziua Dunării”

Astăzi, la Galaţi, sunt organizate mai multe evenimente culturale prin care e marcată Ziua Internaţională a Dunării. La Muzeul de Artă Vizuală are loc la ora 18.00 vernisajul expoziţiei de pictură şi fotografie „Culorile apei”.

 

Lucrările de pictură aparţin patrimoniului muzeului, iar cele de fotografie sunt semnate de Simona Andrei, Cornel Gingăraşu, Marcel Marcu şi Cristian Năstase. „Vineri seara, împreună cu Centrul de Consultanţă Ecologică, îi vom implica şi pe cei mai tineri gălăţeni, prin activităţile ce se vor desfăşura în curtea muzeului.

Copiii vor avea ocazia să deseneze, să participe la  diverse jocuri din chit-ul Danube Box (Danube puzzle), urmând a primi diplome şi premii. Va avea loc şi festivitatea de premiere a Concursului Şcolar Internaţional „Danube Art Master-DAM” (Un Artist al Dunării), activitate derulată de ONG-urile din bazinul hidrografic al Dunării, coordonată şi finanţată de către International Commission for the Protection of the Danube River (ICPDR) şi Global Water Partnership (GWP)”, ne-a declarat Simona Biriş, purtător de cuvânt al muzeului.

Aceste evenimente sunt organizate cu susţinerea Yacht Club Regal Român-filiala Galaţi, Administraţia Bazinală Prut-Bârlad Iaşi, ICPR şi GWP. La Biblioteca V.A. Urechia sunt organizate, în colaborare cu Universitatea de Stat „B.P. Haşdeu” din Cahul, Republica Moldova, expoziţia de documente iconografice „Dunărea-istorie şi iconografie” şi expoziţia de carte „Dunărea-eternul fluviu”. Va mai fi organizată şi expoziţia documentară „Farmecul Dunării-între istorie şi contemporaneitate”.

Şi un seminar dedicat vieţii şi activităţii lui Mihail Drăghicescu, autorul volumului „Istoricul principalelor puncte pe Dunăre de la Gura Tisei până la Mare şi pe Coastele Mării de la Varna la Odessa”, editat în 1943 de Imprimeria Naţională, Bucureşti. 

 

 

 

Pe 29 iunie, este marcată în fiecare an „Ziua Internaţională a Dunării”

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă