14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanţa, obligată să joace un turneu de calificare

HCM Constanţa, obligată să joace un turneu de calificare

Formatul celei mai prestigioase competiţii a handbalului continental de club, Liga Campionilor, s-a schimbat, iar una dintre echipele care are de suferit este campioana României, HCM Constanţa. Echipa de pe litoral nu mai este calificată direct în grupele competiţiei şi va fi nevoită să joace un turneu de calificare.

 

Formaţia constănţeană a evoluat de şase ori în Liga Campionilor, doar o singură dată fiind în preliminarii, în sezonul 2007-2008, când s-a calificat în grupe, după dubla eliminatorie cu KV Sasja HC.

În 2009-2010 a avut cea mai bună performanţă, calificarea în optimile competiţiei, pentru ca în următoarele două sezoane, calificată direct în grupe, să încheie cu două, respectiv o singură victorie.

Forul European de specialitate a anunţat oficial echipele participante şi fazele în care vor juca, precum şi urnele valorice, pentru tragerile la sorţi din 3 şi 6 iulie. HCM Constanţa este cap de serie, dar nu în faza grupelor, ci în preliminarii, rezultatele slabe din ultimii doi ani contând în „retrogradare”.

Noul sistem de calificare prevede formarea a trei grupe de câte patru echipe, în turul preliminar, meciurile urmând să se dispute în sistem turneu, din care doar prima clasată va ajunge în grupele principale.     Text Box:

Cele mai citite

Autoritățile din Capitală și Ilfov declară că sunt pregătite să intervină, dacă vor exista situații de urgență

La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale În Sectorul 6, primăria a cerut reprezentaților...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă