14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPariul lui Hagi: un loc în top 10

Pariul lui Hagi: un loc în top 10

Deşi se află în faţa primului sezon în eşalonul de elită al fotbalului constănţean, Viitorul Constanţa urmăreşte clasarea în prima parte a ierarhiei Ligii I.

Mai este doar o lună până va debuta Liga I, competiţie în care va evolua şi formaţia Viitorul Constanţa. Gruparea patronată de către Gheorghe Hagi a revenit la antrenamente după doar două săptămâni de vacanţă, tehnicianul Cătălin Anghel având, la prima şedinţă de pregătire, un lot de 35 de jucători. La capitolul achiziţii noi, Viitorul nu stă prea bine, doar Toşca, Alibec şi Vâtcă fiind nume noi. Acesta din urmă, portar cu multe meciuri în primul eşalon, a declarat: „Relaţiile cu Hagi, de când eram la Steaua, m-au determinat să accept să vin aici. Am auzit de proiectul existent la Viitorul şi am decis să fac şi eu parte din el. Îmi place ce am găsit aici şi cred că echipa va face treabă bună în Liga I”. Tehnicianul Cătălin Anghel a spus că îl dorea pe Cosmin Vâtcă de mai bine de jumătate de an.

În ceea ce priveşte viitorul campionat, acesta a spus: „Ne aflăm în faţa unui debut important şi greu. Sunt convins că putem face faţă la primul eşalon şi să ne îndeplinim obiectivul, care este clasarea în primele zece locuri ale ierarhiei finale”. Chiar dacă nu are mulţi jucători noi la dispoziţie, Anghel se bucură de un lot numeros, care va mai fi îmbunătăţit. „Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, dar încă nu le putem da numele. Ne gândim atât la jucători români, cât şi străini. Ce ne dorim, de fapt, este să fim acoperiţi pe toate posturile şi să nu avem probleme”, a spus Cătălin Anghel.

Un jucător care sigur nu va avea emoţii la debut este Nicolae Dică. Acesta a venit iarna trecută la echipa de pe litoral şi are suficientă experienţă pentru a nu avea emoţii la un meci de Liga I.

„Eu mi-am dorit să vin să joc aici şi să ajut la promovare. Totodată, pe unde am jucat, mi-am pus experienţa în slujba echipei şi aşa fac şi aici. Jucătorii tineri vor primi sfaturi de la mine şi îi voi ajuta atât cât o să pot”, a declarat Nicolae Dică.  

Ambiţie şi entuziasm

Spre deosebire de ex-stelist, Aurelian Chiţu este un produs 100% al Viitorului, dar lipsa sa de jocuri în Liga I nu îl sperie. „O să facem o figură frumoasă în primul eşalon. Avem un program mai uşor, în sensul că nu o să jucăm în compania echipelor de top încă din primele etape. Suntem ambiţioşi şi foarte entuziaşti. Personal, vreau să dau opt-zece goluri în primul meu sezon în LigaI”, a spus atacantul Aurelian Chiţu.

35 de jucători au fost prezenţi la reunirea echipei Viitorul Constanţa

Cele mai citite

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă