13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii aleargă în spirit olimpic

Constănţenii aleargă în spirit olimpic

A XXV-a ediţie a Crosului „Ziua Olimpică” se va desfăşura duminică, traseul revenind la cel tradiţional, cu finish-ul la Radio Vacanţa.

Una din competiţiile de tradiţie dedicate sportului de masă, Crosul Olimpic, a ajuns la ediţia cu numărul XXV. Organizat cu prilejul Zilei Olimpice, sărbătorit în fiecare an pe 24 iunie, concursul se bucură mereu de o participare numeroasă, amatori şi profesionişti aliniindu-se la start pentru a sărbători spiritul olimpic. Anul acesta, organizatorii se aşteaptă la un număr de 800 de participanţi, pentru care s-au pregătit tricouri speciale, dar numărul poate fi suplimentat până la o mie.

Traseul din acest an revine la cel de tradiţie. Astfel, finalul nu va mai fi la Aqua Magic, ci la sediul Radio Vacanţa, aşa cum se întâmpla la primele ediţii. Startul se va da din acelaşi loc, de la Sala Sporturilor. Se va alerga pe bulevardul Tomis, pentru ca, apoi, să se treacă pe bulevardul Mamaia, până la sediul Radio Vacanţa. Traseul măsoară şi anul acesta tot 4,5 kilometri.

Premiile vor fi simbolice, dar ce contează la acest concurs este sărbătorirea spiritului olimpic. Vor fi premiaţi primii trei clasaţi la feminin şi masculin, cea mai numeroasă familie participantă, cel mai tânăr şi cel mai vârstnic participant.

„Sper ca acest cros să deschidă seria bucuriilor în această vară olimpică. Crosul este o oportunitate ca, în fiecare an, să atragem lumea către mişcare. De fiecare dată am avut parte de concurenţi de la cei mai tineri la cei mai bătrâni”, a declarat Andrei Szemerjai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, una din instituţiile care organizează evenimentul. Printre organizatori se numără şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care, la Constanţa, este reprezentat de Elena Frâncu, fostul director D.J.S.T. „Mereu ne-am bucurat să facem parte din echipa organizatorică a acestui concurs de tradiţie. Este unul dintre evenimentele de tradiţie de la Constanţa, care promovează spiritul olimpic pe care l-am iubit şi îl voi iubi în continuare”, a spus Elena Frâncu. 

Trio de legendă la prima ediţie

 Organizat sub sloganul „Aleargă pentru sănătatea ta!”, Crosul Olimpic are în spate o întreagă istorie. Prima ediţie a avut parte de o participare de cinci stele. La ediţia inaugurală a participat trioul Elena Frâncu – Ion Draica – Ilie Floroiu, acesta din urmă fiind şi câştigătorul primei ediţii. De-a-lungul celor 25 de ani de istorie, la startul întrecerii s-au aliniat multe personalităţi ale sportului constănţean şi nu numai. De asemenea, la fiecare ediţie, startul a fost dat de o entitate a sportului românesc.

25 de ani au trecut de la prima ediţie a Crosului Olimpic, câştigat atunci de Ilie Floroiu, preşedintele CS Farul.

Cele mai citite

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

S-a dat ordin de evacuare pentru 1200 de persoane vulnerabile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență a decis evacuarea celor care locuiesc pe albia râurilor şi în zonele cu potenţial de risc la inundaţii Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă