13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRCJ Farul poate spera la titlu

RCJ Farul poate spera la titlu

Echipa de pe litoral este aproape calificată în semifinalele Superligii, iar jocul prestat până acum îi poate da speranţe la titlul de campioană.

Sezonul regulat al Superligii de rugby este departe de a fi încheiat. Mai sunt de jucat şase runde până se vor şti echipele calificate în semifinalele competiţiei. Printre cele patru pretendente la careul de aşi se numără şi echipa constănţeană RCJ Farul. Gruparea de pe litoral a reuşit o serie de patru meciuri consecutive câştigate şi s-a distanţat în ierarhia competiţiei faţă de principalele contracandidate la calificare.

Echipa de pe litoral este momentan pe locul trei al ierarhiei şi are un avans de şase puncte în faţa echipei de pe locul cinci, Dinamo. Pe aceasta, marinarii au învins-o în ultimul joc disputat, scor 18-15. Succesul le-a adus constănţenilor un plus de trei puncte în faţa dinamoviştilor, aceştia fiind singurii care mai pot încurca Farul în drumul către semifinale.

Momentan, echipa constănţeană are ca obiectiv calificarea în semifinale, acesta fiind şi obiectivul trasat la debutul sezonului. Jocul şi rezultatele obţinute îi îndreptăţesc însă pe marinari să spere la mai mult. „Noi ne dorim să avem evoluţii cât mai bune şi să câştigăm toate meciurile. Avem o echipă nouă şi dezavantajul nostru este omogenitatea. Până la semifinale mai este însă destul timp şi putem remedia şi ultimele probleme. Dacă ajungem în careul de aşi atunci putem spune că ne dorim mai mult”, a declarat căpitanul Farului, Cristian Munteanu.

Dacă ne uităm la evoluţiile de până acum, Farul poate spera la titlu. Echipa de pe litoral este depăşită în clasament doar de Timişoara şi de Baia Mare. Pe aceasta din urmă, campioana en-titre, Farul a reuşit să o învingă, iar în faţa bănăţenilor a cedat într-un final dramatic. Astfel, o dată cu îmbunătăţirea capitolului omogenitate, constănţenii pot spera la un nou titlu, trofeu pe care l-a dorit şi în ultimii ani, dar pe care nu l-a obţinut.  

Campioni la U18

Farul este înţesată de jucători aduşi din străinătate. La Constanţa se lucrează însă de zor la viitor, iar acesta pare asigurat dacă ne gândim la ce rezultate obţin echipele de copii şi juniori. Nu mai departe de weekend-ul trecut, Farul a devenit campioană la categoria sub 18 ani. Acest titlu se adaugă celui obţinut de Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, anul trecut, la categoria sub 16 ani. În echipa de seniori au apărut deja numeroşi jucători care au confirmat la nivel de tineret şi cărora li s-a dat o şansă de a evolua şi printre seniori.

3 este locul ocupat de RCJ Farul în ierarhia Superligii de rugby.

Cele mai citite

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă