18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Terminatorul" Apaterm, "împins" în consiliul municipal

„Terminatorul” Apaterm, „împins” în consiliul municipal

PSD Galaţi cere ca directorul care a falimentat regia să devină membru al Comisiei Buget-Finanţe.

 

Printr-o adresă semnată de preşedintele Dan Nica, PSD Galaţi îi cere primarului Dumitru Nicolae să îl investească pe George Cubasa (PSD) în mandatul de consilier municipal rămas vacant după demisia din PSD a consilierului Aurelian Constantin.

Cubasa ar deveni consilier municipal doar pentru o lună, dar votul său e important pentru refacerea forţei de vot a USL în Consiliul Municipal. PSD a pierdut 3 voturi în ultimele săptămâni şi acum fiecare vot e important, pentru că pe final de mandat se fac cadou clientelei politice ultimele concesionări de terenuri. Pentru că Aurelian Constantin era preşedintele Comisiei Buget-Finanţe, Cubasa ar urma să devină membru al acestei comisii.

E o asociere cât se poate de nepotrivită, pentru că juristul George Cubasa şi-a adăugat la CV falimentarea regiei Apaterm SA Galaţi, al cărui director a fost în ultimii opt ani. Apaterm a acumulat datorii 390 milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro, în condiţiile în care are de încasat de la clienţi doar 81,5 de milioane de lei. În dosarul 4783/121/2011, instanţa de la Tribunalul Galaţi a aprobat deschiderea procedurii de reorganizare judiciară. Au ieşit la iveală multe detalii despre modul în care a fost falimentată regia.

Spre exemplu, directorul Cubasa l-a angajat pe fiul său, plătindu-i un salariu aproape egal cu al său, de 4.500 lei. Alt exemplu: în 2009 şi 2010, directorul Administraţiei Pieţelor Eugen Zaharia (PSD) a fost pe statele de plată ale Apaterm, încasând lunar 3.600 lei în calitate de consilier al lui Cubasa. Şi Cubasa „sălta” de la Pieţe 3.700 lei lunar, tot pentru „consultanţă”. La capitolul „investiţii”, este exemplar cazul investiţiilor în reabilitarea reţelelor şi punctului termic din cartierul de blocuri de la Continental. După finalizarea lucrărilor, conducerea Apaterm a aflat că numai două apartamente mai erau racordate la sistemul centralizat, dar şi acele două familii aveau cereri de debranşare.   Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă