18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMarian Iancu, adus în boxa acuzaţilor de viceprimarul Galaţiului

Marian Iancu, adus în boxa acuzaţilor de viceprimarul Galaţiului

Declaraţiile făcute la „Sport.ro” i-au adus preşedintelui lui Poli Timişoara un proces pe malul Dunării.

 

Preşedintele Clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, este citat în calitate de „pârât” în dosarul 11732/233/2011, aflat pe rolul Judecătoriei Galaţi, ca urmare a acţiunii deschise în justiţie împotriva sa de către viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco. Motivul pentru care Marian Iancu e adus în faţa instanţei gălăţene este bălăcăreala la care sunt dispuse „vip-urile” din fotbal atunci când văd în faţa lor un reporter şi un microfon. În mai 2011, înaintea meciului susţinut de Poli Timişoara pe terenul campioanei Oţelul Galaţi, Iancu lansa într-o emisiune de la postul „Sport.ro” acuzaţii grave referitoare la finanţarea echipei gălăţene, afirmând că ar funcţiona o combinaţie între Primăria Galaţi şi SC FC Oţelul SA în baza căreia s-ar face evaziune fiscală.

„Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei (Oţelul) fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici. Oţelul Galaţi a plătit salariile jucătorilor şi nu a decontat sume în Legea Sportului, deci a acţionat ilegal”, susţinea Marian Iancu. Pe 16.05.2011, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a dezminţit acuzaţiile, precizând că „niciodată însă nu a existat vreo «complicitate» între primărie şi club şi nici nu poate fi vorba de evaziune fiscală” şi i-a transmis lui Marian Iancu şi să îşi ceară scuze. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, pe 08.06.2011 viceprimarul a deschis acţiunea în instanţă. Nicuşor Ciumacenco cere ca „pârâtul” Marian Iancu „să fie obligat la plata sumei de 1 (un) leu cu titlul de  despăgubiri civile” şi „să fie obligat să publice pe cheltuiala sa dispozitivul hotărârii prin care s-a admis acţiunea, într-un ziar de largă circulaţie”.

În motivarea acţiunii, viceprimarul Nicuşor Ciumavenco susţine că Marian Iancu a încălcat etica sportivă: „În acest discurs jignitor, încălcând orice etică sportivă, pârâtul a emis unele acuzaţii de complicitate la evaziune fiscală şi deturnare de fonduri şi la adresa Primăriei Municipiului Galaţi”. 

Locul 3 pe ţară la finanţarea clubului de fotbal

Potrivit viceprimarului, Primăria Galaţi a înţeles să sprijine consistent echipa de fotbal cu care se mândreşte întregul oraş, municipalitatea fiind cel mai important sponsor al Oţelului, după combinatul ArcelorMittal, care este principalul sponsor al clubului campion. În 2012, Clubul Oţelul a primit de la Consiliul Municipal Galaţi o finanţare de 2.150.000 lei, cu un sfert de milion de lei în plus faţă de suma alocată în anul 2010. În 2010, Primăria Galaţi a fost a treia din ţară din punct de vedere al finanţării acordate unei echipe de fotbal.

1 leu este suma pe care preşedintele Poli Timişoara ar putea să o plătească viceprimarului din Galaţi cu titlul de daune morale.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...
Ultima oră
Pe aceeași temă