Universitatea Maritimă din Constanţa a deschis o filială în Kazahstan, cursurile, care se vor desfăşura în limba engleză, vor începe în septembrie 2012, instituţia intenţionând să-şi extindă colaborarea şi cu alte ţări în vederea promovării experienţei acumulate în învăţământul românesc de marină.
Obiectivele noii filiale a Universităţii Maritime din Constanţa sunt pregătirea studenţilor pentru activităţile de marină şi configurarea unei baze materiale la standarde internaţionale, precum şi dezvoltarea unor programe şi colaborarea internaţională în domeniul maritim. Activitatea de predare, care se va desfăşura în limba engleză, va începe în septembrie 2012, a declarat pentru MEDIAFAX rectorul Universităţii Maritime din Constanţa (UMC), Cornel Panait.
„Deschiderea extensiei este o consolidare internaţională a universităţii. Este o iniţiativă esenţială în asigurarea unei pregătiri tehnice şi de specialitate a viitorilor specialişti într-un domeniu de nişă, cum este cel maritim”, a precizat Panait.
Conducerea UMC intenţionează să extindă activitatea instituţiei de învăţământ superior şi în alte ţări, în vederea promovării experienţei acumulate în învăţământul românesc de marină.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că acest memorandum contribuie la recredibilizarea mediului universitar românesc şi este încă un pas important în corelarea activităţii universitare cu piaţa muncii.
„Acest memorandum contribuie la recredibilizarea mediului universitar românesc şi este încă un pas important în corelarea activităţii universitare cu piaţa muncii”, consideră ministrul Daniel Funeriu, care i-a felicitat pe Cornel Panait şi întreaga echipă a universităţii pentru semnarea Memorandumului privind deschiderea unei filiale a UMC în cadrul Caspian State University of Technologies and Engineering named after Shahmardan Esenovici Esenov din Aktau (Kazahstan).