4.6 C
București
vineri, 29 noiembrie 2024
AcasăSportANI: Consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, incompatibil

ANI: Consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, incompatibil

Consilierul diplomatic Cornelia Niculescu din cadrul Ministerului Economiei a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât pe lângă funcţia publică a deţinut şi calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice, relatează Mediafax.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Cornelia Niculescu, consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În urma evaluărilor începute în 16 noiembrie 2010, ANI a constanat că aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007 – 12 noiembrie 2009, întrucât a deţinut simultan atât funcţia publică de consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, cât şi calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice SA, respectiv Texline Impex SA, încălcând, astfel, prevederile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. c) din Legea 61/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Începând din 14 august 2007, Niculescudeţine calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice SA.

În perioada 28 mai 2007-12 mai 2010, Niculescu a deţinut funcţia publică de consilier diplomatic în cadrul fostului Minister al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, actualmente, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Potrivit prevederilor legale, calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. De asemenea, funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Interdicţia operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Cele mai citite

Creșterea ROBOR, benefică pentru bănci pe fondul crizei politice

Criza politică din România, accentuată după primul tur al alegerilor prezidențiale, se transformă într-o oportunitate pentru bănci, având în vedere creșterea dobânzilor interbancare ROBOR,...

FCSB-Olympiakos Pireu 0-0. Roș-albaștrii sunt foarte aproape de primăvara Europa League

FCSB a obţinut un rezultat de egalitate important cu echipa greacă Olympiakos Pireu, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a...

Creșterea ROBOR, benefică pentru bănci pe fondul crizei politice

Criza politică din România, accentuată după primul tur al alegerilor prezidențiale, se transformă într-o oportunitate pentru bănci, având în vedere creșterea dobânzilor interbancare ROBOR,...
Ultima oră
Pe aceeași temă