Şeful organismului german pentru sănătate publică, Institutul Robert Koch, ce se ocupă de epidemia de E.coli, a avertizat că ar putea dura luni de zile până când se va încheia, potrivit NewsIn.
Reinhard Burger, preşedintele institutului, a declarat pentru BBC că sursa infecţiei ar putea rămâne necunoscută. El şi-a exprimat solidaritatea faţă de fermierii spanioli. Iniţial, s-a crezut că epidemia de E.coli a fost provocată de castraveţi bio importaţi din Spania, dar testele au contrazis aceste acuzaţii.
Peste 1.500 de persoane au fost infectate cu bacteria E.coli, care poate provoca sindrom hemolitic-uremic, ce poate fi letal.
Până în prezent, 17 persoane şi-au pierdut viaţa – 16 în Germania şi una în Suedia.
Cel puţin 365 de cazuri noi de E.coli au fost anunţate miercuri, dintre care un sfert implicau sindromul hemolitic-uremic (SHU), o condiţie asociată cu diaree sângerândă şi cedarea rinichilor, potrivit Institutului Robert Koch.
Printre noile cazuri se numără doi americani, care au călătorit recent la Hamburg, unde s-au înregistrat multe cazuri.
Profesorul Burger a declarat că este imposibil de spus când va apărea ultimul caz. „Numărul (de cazuri – n.r.) va scădea, dar cât va dura nu ştiu sigur. Ar putea fi vorba de săptămâni, de luni”, a spus el pentru BBC.
Această perioadă depinde dacă alimente infectate se mai află în depozite şi dacă sursa originală este încă activă.