13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialEgipt: Poliţia a rănit sute de protestatari anti-Israel

Egipt: Poliţia a rănit sute de protestatari anti-Israel

Poliţia egipteană a folosit grenade lacrimogene şi muniţie de război, ca să disperseze  mii de manifestanţi, care au protestat azi-noapte în faţa Ambasadei Israelului la Cairo. Aproximativ 240 de persoane au fost rănite, au anunţat surse oficiale locale, citate de AP şi AFP, potrivit Agerpres.

 

Protestatarii au incendiat drapelul israelian, au cerut ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul şi expulzarea ambasadorului israelian la Cairo.

Aceste manifestaţii au avut loc la câteva ore de la întâlnirea pe care a avut-o cu oficialităţi egiptene la Cairo un reprezentant al Ministerului Apărării israelian, primul la acest de nivel de la demisia fostului preşedinte Hosni Mubarak, în 11 februarie, obligat să renunţe la putere de o amplă mişcare socială.

În cele din urmă, forţele de ordine egiptene au reinstaurat ordinea, în zonă, au anunţat astăzi surse oficiale de la Cairo.

Egiptul este prima ţară arabă care a semnat un acord de pace cu Israelul, în 1979, fiind urmat de Iordania, în 1994.

Ample manifestaţii de protest au avut loc în lumea arabă duminică, de Nakba (catastrofă), marcând crearea statului Israel, în 1948, eveniment urmat de exodul a mii de palestinieni.

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă