13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDirectorul FMI are un alibi, au anunţat avocaţii lui

Directorul FMI are un alibi, au anunţat avocaţii lui

Update 14.15: Avocaţii directorului FMI au anunţat că Strauss-Kahn a părăsit hotelul la 12.30, cu o jumătate de oră înainte de ora la care s-a produs agresiunea asupra cameristei. Apărarea va fi construită în acest sens, anunţă site-ul francez rmc.fr.

El ar fi luat prânzul cu fiica sa într-un restaurant, apoi ar fi mers direct la aeroport. Strauss-Khan şi-ar fi dat seama atunci că şi-a uitat unul dintre telefoanele mobile şi ar fi sunat la hotel. Acest apel le-ar fi permis poliţiştilor să îl localizeze.

 

Şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală, a părăsit aseară (ora locală) secţia de poliţie din Harlem, unde era deţinut având cătuşe la mâini, relatează Sky News, potrivit NewsIn.

El a fost urcat într-o maşină a poliţiei şi condus către o unitate medicală.

Anterior, avocatul său anunţase că Strauss-Kahn a fost de acord să fie supus unor teste medicale în legătură cu acuzaţiile sexuale care i se aduc. El este decis să-şi dovedească nevinovăţia.

Autorităţile au obţinut un ordin judecătoresc pentru a-l examina corporal pe şeful FMI în căutarea unor eventuale semne care să arate confruntarea fizică dintre el şi presupusa victimă.

Anchetatorii au prelevat, de asemenea, de pe pielea şi de sub unghiile presupusei victime probe care ar putea releva eventuale urme de ADN aparţinând directorului FMI.

Dominique Strauss-Kahn va fi prezentat astăzi unei instanţe din New York, care ar putea decide eliberarea sa pe cauţiune sau o prelungire a mandatului de arestare.

„E obosit, dar e bine”, a declarat avocatul şefului FMI.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă