15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialForumişti pe site-urile jihadiste: America nu va cunoaşte securitatea

Forumişti pe site-urile jihadiste: America nu va cunoaşte securitatea

Primele reacţii pe forumurile jihadiste, luni, faţă de moartea lui Osama ben Laden, mergeau de la neîncredere la furie, trecând prin ameninţări împotriva Americii, relatează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit acestor comentarii, traduse în engleză de institutele americane SITE şi Jihadology, persoanele care frecventează aceste forumuri erau şocate de anunţul preşedintelui american, Barack Obama, privind moartea fondatorului reţelei teroriste Al-Qaida, în urma operaţiunii unui commando american, în Pakistan.

Dacă este adevărat, este un moment de ruşine pentru poporul pakistanez, care nu a reuşit să îl protejeze pe eroul islamului„, se arată într-o intervenţie. „Este o zi neagră pentru noi”, continuă aceasta.

„Dacă Allah o vrea, informaţia este falsă”, scrie un alt comentator pe forum. „Dacă este adevărat, atunci este o catastrofă”, continuă el.

Pe forumul Shumukh al-islam, o persoană a postat mesajul „Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama (ben Laden). Oh, Allah, America nu va cunoaşte securitatea, atât timp cât noi nu o vom cunoaşte în Palestina”.

O altă persoană scrie: „Dacă este adevărat, trebuie să-i mulţumim lui Allah că America nu a fost capabilă să-l captureze viu. Dacă ar fi făcut-o, l-ar fi umilit, ca pe Saddam Hussein (preşedintele irakian îndepărtat de la putere). Cel puţin i s-a împlinit cea mai mare dorinţă, de a muri ca un martir„.

O altă persoană, comentând despre imaginile cu americanii ieşiţi pe stradă la New York şi Washington, afirmă că „aceste (manifestări de) bucurie sunt amuzante. Sărbătoriţi vestea, atât cât doriţi, kuffar (necredincioşilor). Pentru că aveţi doar puţin timp, aici, pe pământ, să o faceţi. Apoi vă veţi confrunta cu realitatea”.

Un alt contributor, incredul, dă asigurări că el crede că „americanii fac acest lucru pentru a avea o scuză bună să părăsească Afganistanul anul acesta”.

Cele mai citite

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă