15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUpdate.Vezi reacţiile liderilor politici la moartea şefului reţelei al-Quaeda

Update.Vezi reacţiile liderilor politici la moartea şefului reţelei al-Quaeda

Update: Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a salutat moartea lui bin Laden, potrivit Mediafax.

Ne-am trezit într-o lume mai sigură. Chiar dacă lupta comunităţii internaţionale împotriva teroriştilor nu s-a încheiat, a fost făcut un pas important în lupta privind Al-Qaida, pentru a aduce securitate milioanelor de persoane, creştini, musulmani şi toţi cei care cred în coabitarea paşnică”, a spus Buzek, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, preşedintele subcomisiei pentru Drepturile Omului din Parlament a apreciat că ar fi fost mult mai bine dacă bin Laden „ar fi adus viu în faţa justiţiei„.

 

Citeşte mai jos reacţiile câtorva oameni politici, citaţi de al-Jazeera.

George W. Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite: „Acest moment reprezintă o victorie pentru America, pentru oamenii care aspiră la pace în lume şi pentru toţi aceia care au pierdut pe cineva drag în atentatele de pe 11 septembrie 2001.

Lupta împotriva terorismului continuă, dar, în această seară, America a trimis un mesaj important: Nu contează cât durează, se face dreptate, până la urmă.”

Michael Bloomberg, primarul New York-ului: „Omorârea lui  ben Laden nu minimizează suferinţa pe care newyorkezii şi americanii au trăit-o, însă este o victorie extrem de importantă pentru naţiunea noastră şi un tribut pentru milioanele de oameni din forţele armate care au luptat pentru naţiune.

Newyorkezii au aşteptat 10 ani pentru această veste. Sper că le va alina durerea celor care au pierdut oameni dragi în atacurile de pe 11 septembrie.”

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Osama ben Ladeneste responsabil pentru atacurile atroce de pe 11 septembrie şi pentru multe alte atacuri în care au murit mii de oameni, mulţi dintre ei englezi. Este o mare victorie că a fost găsit şi că nu îşi va putea continua campania globală de terorism. „

P. Chidambaram – ministrul de Interne al Indiei: „Suntem îngrijoraţi că bin Laden a fost capturat în Pakistan, lucru care arată că mulţi terorişti se adăpostesc în această ţară.”

Alain Juppe, ministrul de Externe al Franţei: „Moartea lui bin Laden este o victorie pentru toate democraţiile care luptă împotriva terorismului.”

Fostul prim ministru britanic Tory Blair a declarat că „lupta împotriva terorismului este mai urgentă ca niciodată”, potrivit France 24.

 

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...
Ultima oră
Pe aceeași temă