15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEpiscopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Gaddafi

Episcopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Gaddafi

Vicarul apostolic (episcopul) din Tripoli, Giovanni Innocenzo Martinelli, a confirmat, aseară, prin telefon, pentru postul de televiziune italian Sky TG24, moartea unuia dintre fiii colonelului Gaddafi, Saif al-Arab, relatează AFP, citat de Mediafax.

„Confirm moartea fiului liderului”, a declarat monseniorul Martinelli, pe care imaginile difuzate de televiziunea publică libiană şi preluate de Sky, l-au înfăţişat alături de alţi demnitari religioşi în faţa a două cadavre acoperite cu cearşafuri.

El poate fi văzut cum se reculege în faţa cadavrelor acoperite cu sânge, dar nu pot fi recunoscute corpurile neînsufleţite.

Prelatul a povestit că a fost adus la morgă cu „lideri ai mai multor biserici pentru a vedea cadavrele” şi că „au spus o rugăciune”. „Un imam a susţinut un discurs împotriva barbariei acestui atac care a lovit persoane nevinovate şi civili”, a adăugat Martinelli.

El a subliniat că a simţit furia persoanelor prezente, care i-au „mulţumit însă pentru acest gest de solidaritate”.

Prelatul a lansat un apel la postul de televiziune Sky la adresa comunităţii internaţionale, a NATO şi a ONU, ca să înceteze bombardamentele împotriva Libiei.

„Din adâncul inimii, vă cer, vă rog, din respect pentru durerea pierderii unui fiu, un moment de armistiţiu”, a declarat monseniorul Martinelli.

„Accelerarea bombardamentelor a generat tensiuni în mod inuman. Este nevoie de un gest de civilizaţie, să se arate că NATO nu este numai barbarie„, a subliniat prelatul, care a criticat încă de la început operaţiunea militară internaţională din Libia.

Întrebat în legătură cu sinceritatea colonelului Gaddafi atunci când a propus un armistiţiu, episcopul a recunoscut „că nu este în măsură să judece persoane”. Dar „vă rog în genunchi: vă rog să faceţi un gest de umanitate faţă de liderul” libian, a adăugat el.

Potrivit lui Martinelli, Gaddafi a „protejat” creştinii şi catolicii din Libia şi „ne-a protejat ca entitate religioasă”. „Pe de o parte este un mare prieten, iar pe de altă parte trebuie să îl ajutăm să găsească o formă de dialog” cu comunitatea internaţională, a apreciat prelatul catolic italian.

Martinelli, în vârstă de 69 de ani, trăieşte în Libia de 30 de ani. El este vicar apostolic la Tripoli, oraş în care comunitatea catolică nu are o mărime suficientă pentru a avea statut de episcopie, dar monseniorul Martinelli are rang de episcop.

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...
Ultima oră
Pe aceeași temă