23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialOMV Petrom nu mai anunţă scumpirile

OMV Petrom nu mai anunţă scumpirile

Preţurile la benzină şi motorină vor fi afişate pentru fiecare staţie de distribuţie în parte, a anunţat compania OMV Petrom.

 

Guvernanţii nu vor avea nici o piedică din partea Comisiei Europene dacă vor lua decizia de a îngheţa preţurile carburanţilor. Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Concurenţă din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, Marisa Gonzalez Iglesias, citat de Mediafax, o astfel de măsură s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă fără a favoriza societăţile cu capital de stat.

„Regulile competiţiei ar putea fi teoretic încălcate doar dacă îngheţarea preţurilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă şi ar oferi avantaj unei societăţi cu capital de stat, dar nu este cazul în România”, a declarat Marisa Gonzalez Iglesias.

În urmă cu două săptămâni, premierul Emil Boc solicitase Consiliului Concurenţei să analizeze dacă preţurile la combustibili pot fi îngheţate, având în vedere frecvenţa mare a majorărilor şi depăşirea pragului de 6 lei/ litru la unele sortimente.

Preţuri pentru fiecare staţie

În Uniunea Europeană, singurul precedent de îngheţare a preţurilor la combustibili a fost în Bulgaria unde guvernul, îngrijorat de amploarea protestelor de stradă, a aplicat o astfel de măsură pentru 30 de zile. Însă, în Bulgaria decizia de îngheţare a preţurilor la benzină şi motorină a fost luată simultan cu o altă decizie prin care s-a amânat cu încă un an obligativitatea combinării motorinei cu carburant bio, ceea ce a mai redus din scumpirile carburanţilor.

Rumoarea care era provocată periodic de informaţiile transmise de companiile producătoare care anunţau preţuri de referinţă crescute de la o zi la alta va fi domolită în perioada următoare. Astfel, un prim-pas a fost făcut de principalul producător de petrol din România, OMV Petrom care a renunţat la publicarea informaţiilor privind modificarea preţurilor de referinţă la carburanţi. Pentru a oferi clienţilor Petrom o mai mare transparenţă a preţurilor şi uşurinţă în utilizare, compania a introdus o aplicaţie dedicată care afişează preţurile carburanţilor în staţiile de distribuţie Petrom.

„Pe lângă preţul carburanţilor, aplicaţia oferă informaţii despre întreaga gamă de produse şi servicii disponibile în staţiile de distribuţie Petrom”, a anunţat compania. –

Cele mai citite

Femeie arestată preventiv pentru că și-a abuzat cei doi copii și i-a forțat să cerșească

O femeie din București a fost arestată preventiv pentru abuzurile la care și-a suspus cei doi copii, de 11 și 13 ani, care au...

FCSB, amenințată cu FIFA de către impresarul lui Kiki!

Fundașul David Kiki, scos de pe lista pentru Liga 1 și Europa League, ar putea obține o sumă semnificativă dacă apelează la FIFA, în...

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă