15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTEPCO: O a doua angajată de la Fukushima a fost expusă unui...

TEPCO: O a doua angajată de la Fukushima a fost expusă unui nivel ridicat de radiaţii

O a doua femeie care a lucrat în incinta centralei nucleare avariate de la Fukushima a fost expusă unor doze de radiaţie superioare limitei legale autorizate,  a anunţat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), potrivit AFP, citat de Mediafax.

Femeia, în vârstă de de 40 de ani, care face parte din echipa medicală, a fost expusă trei luni unui nivel de radiaţii de 7,49 de milisievert, în contextul în care limita maximă autorizată pentru femei este de 5 milisievert.

Angajata „nu are probleme de sănătate şi va examinată de un medic, luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al TEPCO, Yoshinori Mori.

Miercuri, operatorul centralei Fukushima a anunţat existenţa unei prime femei radiate, care efectua sarcini logistice, a fost expusă unui nivel de 17,55 milisievert.

Ca toate cele aproximativ 20 de femei angajate pe această paltformă de către TEPCO, ea a părăsit locul pe 23 martie, după 12 zile de la începutul accidentului nuclear.

Limita legală a radiaţiilor autorizată pentru bărbaţii care muncesc în domeniul nuclear, pe timp de criză, a fost ridicată la 250 de milisievert pe an, după accidentul nuclear de la Fukushima, faţă de 100, cât era anterior.

O expunere anuală de peste 100 de milisievert creşte riscurile ulterioare de cancer, cu atât mai mult cu cât radioactivitatea „absorbită” se cumulează cu expunerile viitoare.

Operatorul TEPCO apreciază că este nevoie de trei luni ca nivelul radiaţiilor să înceapă să scadă şi de alte trei până la şase luni suplimentare, pentru reducerea scurgerilor radioactive la un nivel „foarte scăzut”.

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă