20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNaţiunile Unite suspendă un program de ajutor pentru Siria, din cauza violenţelor

Naţiunile Unite suspendă un program de ajutor pentru Siria, din cauza violenţelor

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că îşi va întrerupe un proiect de ajutor cu o durată de cinci ani, pentru Siria, din cauza revoltei reprimate în mod sângeros, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Având în vedere evoluţiile” din Siria, agenţia ONU a hotărât să îşi suspende planul de ajutor pentru perioada 2012-2017. „Hotărârea a fost luată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), pentru a se asigura că noul program răspunde evoluţiei nevoilor poporului sirian”, a anunţat Agenţia, într-un comunicat.

În prezent, PNUD cheltuieşte în Siria mai puţin de un milion de dolari pe an. Agenţia a lucrat, până în prezent, în colaborare cu guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, ca să susţină creşterea economică, ameliorarea sistemului judiciar şi administrativ, gestionarea mediului, prevenirea catastrofelor şi lupta contra SIDA, precizează comunicatul.

Noul plan cincinal de ajutor, pentru perioada 2012-2017, urma să fie supus adoptării, printr-un acord, în iunie, celor 36 de membri ai Consiliului de Administraţie al PNUD.

Din cauza evoluţiei evenimentelor din Siria, PNUD a apreciat ca necesar să se abţină să supună Consiliului de Administraţie viitorul program” adresat Siriei, conchide comunicatul.

Şase persoane au fost ucise, ieri, în oraşul Deraa, asediat, de şase zile, de către armata siriană, în timp ce militanţii se pregăteau pentru noi manifestaţii, începând de astăzi, o dată cu intrarea în cea de a şaptea săptămână a mişcării de contestare contra regimului lui Bashar al-Assad.

Cele mai citite

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă